Μιχαηλίδου σε ΣΚΑΪ: Δύο νέες υπηρεσίες για ΑμεΑ διαθέσιμες από τον Νοέμβριο

Για την υπηρεσία του προσωπικού βοηθού, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Αττική, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι έχουν ήδη συμπληρωθεί 1800 αιτήσεις συμμετοχής από άτομα με αναπηρία

Από τον Νοέμβριο τίθενται σε εφαρμογή δύο νέες υπηρεσίες για τα άτομα με αναπηρία: του προσωπικού βοηθού και κάρτας αναπηρίας, ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3  η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου

Για την υπηρεσία του προσωπικού βοηθού, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Αττική, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι έχουν ήδη συμπληρωθεί 1800 αιτήσεις συμμετοχής από άτομα με αναπηρία, ενώ περίπου 2.000 άτομα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εργαστούν ως προσωπικοί βοηθοί.

Για τους προσωπικούς βοηθούς η υφυπουργός διευκρίνισε ότι θα χρειαστεί λευκό ποινικό μητρώο και μία εκπαίδευση, χωρίς να απαιτείται εμπιερία ή εξειδίκευση.

Για την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, η κα Μιχαηλίδου εξήγησε ότι μία υπηρεσία που έχει θεσπιστεί από το 1996, τίθεται επιτέλους σε εφαρμογή από το Νοέμβριο. Η κάρτα θα είναι ψηφιακή και θα πιστοποιεί το ποσοστό αναπηρίας του ατόμου που τη φέρει, απαλάσσοντας το από την υποχρέωση να περνά διαρκώς από επιτροπές.

Πηγή: skai.gr