Μήνυμα 112: Να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της οδού Ανοίξεως στο Κρυονέρι

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έλαβε αργά τα ξημερώματα της Τετάρτης, μέρος των κατοίκων του Κρυονερίου, για να απομακρυνθούν τις εστίες τους, λόγω της φωτιάς που καίει κοντά στο νεκροταφείο του Κρυονερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το μήνυμα έλαβαν κάτοικοι του Κρυονερίου που μένουν στην οδό Ανοίξεως, οι οποίοι και απομακρύνθηκαν από τις οικίες τους.

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, εκτός από το μήνυμα, ενημερώθηκαν και από τις αστυνομικές αρχές, που με αναμμένες τις σειρήνες και χτυπώντας πόρτα-πόρτα, καλούσαν τους κατοίκους της οδού Ανοίξεως στο Κρυονέρι, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η φωτιά προσεγγίζει τη περιοχή. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που ενισχύεται συνεχώς.

Οι αρχές έχουν κλείσει τους δρόμους που οδηγούν προς το νεκροταφείο Κρυονερίου για την αποφυγή συμφόρησης οχημάτων και τη διευκόλυνση των πυροσβεστικών.

Ενώ δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά πήρε διαστάσεις περίπου στις 03:00πμ λόγω της πυκνής βλάστησης στη περιοχή. Οι πυροσβέστες είχαν στήσει ένα «τοίχος αναμονής» προκειμένου να φτάσει η φωτιά κοντά για να επιχειρήσουν.

Πηγή: skai.gr