Από αργά το απόγευμα αναμένεται η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές σε Εκάλη, Διόνυσο, Άνοιξη, Δροσιά, Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Στην Αττική σε ορισμένα τμήματα στις περιοχές Βαρυμπόμπη, Ασπρόπυργος, Αυλώνα, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Πικέρμι και Ροδόπολη. Οι βλάβες προκύπτουν κυρίως από την πτώση μεγάλου αριθμού δέντρων στο Δίκτυο, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολάβων, βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση και ετοιμότητα για την απομάκρυνσή τους και την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών.

Σε Βόρεια Αττική, Σποράδες, Εύβοια και χωριά της Ηπείρου εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Όπως σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ, η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Τα κλιμάκια του Διαχειριστή συνδράμουν δυνάμεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, βλάβη στο σύστημα μεταφοράς υψηλής τάσης στη Βόρεια Εύβοια σημειώθηκε, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Η βλάβη εντοπίστηκε στη γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης Μαντούδι - Ψαχνά και αποκαταστάθηκε. Η περιοχή επαναηλεκτροδοτήθηκε από τον Υποσταθμό Αιδηψού.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στα χωριά του Πηλίου Κατηγιώργης, Λυρή, Μουρτιάς και Κατηχώρι,στα χωριά Άγιος Δημήτριος και Γαβρίνα στο Καρπενήσι, στα χωριά της Θήβας Άγιος Βασίλειος και Καλαμάκι, σε οικισμούς της Αργιθέας στην Καρδίτσα, σε λίγα χωριά του Ανατολικού και κεντρικού Ζαγορίου, σε δύο χωριά του δήμου Πωγωνίου καθώς και στον Μεσόπυργο Άρτας

Σχετικά με την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουν πραγματική μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες για την επανηλεκτροδότησή τους, συνεχίζοντας μέχρι αυτή την ώρα τους χειρισμούς και τις προσπάθειες προσέγγισης στα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων.

Πηγή: skai.gr