Έβρος: Μεγαλώνει το μέτωπο της φωτιάς προς Γιαννούλη - Νέο μήνυμα ετοιμότητας του 112 στους κατοίκους σε Δαδιά και Σουφλί

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, μήνυμα από το 112 εστάλη στην περιοχή ώστε οι κάτοικοι στο Σουφλί να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Δραματική, και επιδεινούμενη συνεχώς είναι η κατάσταση στην τεράστια πυρκαγιά του Δάσους της Δαδιάς, που εξαπλώνεται συνέχεια προς το χωριό Γιαννούλη αλλά και το Σιδηρώ.|

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, μήνυμα από το 112 εστάλη στην περιοχή ώστε οι κάτοικοι στο Σουφλί να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Οπως αναφέρεται, «σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Όπως αναφέρει το evros-new.gr, το αρχικό μέτωπο ενός χιλιομέτρου, που υπήρχε αισιοδοξία με τις ρίψεις εναέριων μέσων ότι θα περιοριστεί, τώρα που έπεσε το σκοτάδι και σταμάτησαν οι ρίψεις, αλλά λόγω και της έντασης των ανέμων που αυξάνεται, πέρασε κάποια κομβικά σημεία και έφτασε στο Πεδίο Βολής τη Γιαννούλης και πλησιάζει προς το χωριό, που έχει εκκενωθεί από το απόγευμα.

Είναι χαρακτηριστικα τα βίντεο των ανθρώπων του Κυνηγετικού Συλλόγου Σουφλίου από την φλεγόμενη περιοχή:

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοί του απομακρύνθηκαν προς Σουφλί, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει το Σιδηρώ, όπου επίσης στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση, αλλά οι αρκετοί νεαροί κάτοικοι του παραμένουν εκεί και παρακολουθούν την πορεία της φωτιάς, δημιουργώντας παράλληλα αντιπυρικές ζώνες.

Οι φλόγες είναι χαρακτηριστικό ότι φαίνονται από την πόλη του Σουφλίου, και αυτό μάλιστα γινόταν ακόμα όταν δεν είχε σκοτεινιάσει. Πόσο μάλλον τώρα που είναι ακόμα πιο έντονες με τη νύχτα.


Παράλληλα, οι καπνοί έχουν φτάσει στα χωριά του δήμου Διδυμοτείχου τα οποία είναι στην ευθεία από την περιοχή της φωτιάς, αλλά ακόμα και μέχρι την πόλη της Ορεστιάδας.