Μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας – Εκκενώθηκαν οικισμοί (pics, vid)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Κορινθία, στην περιοχή Κεχριές, όπου εκκενώθηκαν οικισμοί, ενώ στην περιοχή μετέβη ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς και επιχείρησαν143 πυροσβέστες με 42 οχήματα 4 ομάδες πεζοπόρο ενώ από αέρος γίνονται ρίψεις νερού από 8 ελικοπτερα και 6 αεροσκάφη. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και εθελοντές.Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η κατάσταση κρίθηκε σοβαρή καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς πευκοδάσος. Η φωτιά δεν έχει ενεργό κι ενιαίο μέτωπο. Αυτή την ώρα αλλά παραμένουν διάσπαρτες εστίες και η κατεύθυνση της είναι προς την περιοχή Άγιος Ιωάννης για την οποία γίνει εισήγηση για εκκένωση.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως δεν πρόκειται για ενιαίο μέτωπο αλλά για διάσπαρτες εστίες οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ στις φλόγες παραδόθηκε σπίτι στην περιοχή Παλατάκι.

Η πυροσβεστική αναφέρει πως απειλήθηκαν σπίτια και αρκετές κατοικίες ενδέχεται να έχουν ρυπανθεί από τους καπνούς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

(Πηγή φωτό-ΑΠΕ)

Με εντολή της πυροσβεστικής εκκενώθηκαν οι οικισμοί Δήμες, Καστράκι και Γαλατάκι.  Επιπρόσθετα απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκήνωση, που είναι κοντά στα Λουτρά.

ΤΣύμφωνα με μαρτυρία κάτοικου στην ευρύτερη περιοχή έφτασε στην περιοχή των Αθικίων, για την οποία δόθηκε εντολή εκκένωσης

Εντολή εκκενωσης παράλληλα δόθηκε και για τον οικισμό Αλαμάνο.

Επιπλέον, η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία επί της Εθνικής Οδού Ισμού - Αρχαίας Επιδαύρου από το ύψος του κόμβου της Επιδαύρου στο ρεύμα προς Επίδαυρο.

Κινδύνευσαν σπίτια που βρίσκονται στην άκρη των οικισμών, δήλωσε ο δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Βασίλη Χιώτη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν έγκαιρη και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν τη φωτιά.

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Ζίμενς, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν», τονίσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο  ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.Όσον αφορά την εικόνα της πυρκαγιάς αυτή την ώρα επισημαίνει: «Δείχνει να σταθεροποιείται πλέον. Γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεσή της».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη φωτιά από korinthosnews και το korinthostv.

 

 

 

Πηγή: skai.gr