Νέο κύκλωμα με «μαϊμού» rapid test στη Β. Ελλάδα: Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί και μια φαρμακοποιός 

Νέο κύκλωμα με ψευδείς αρνητικούς διαγνωστικούς ελέγχους covid -19 (rapid test) εντόπισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή δύο αστυνομικοί και ιδιοκτήτρια φαρμακείου, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη ένας αστυνομικός, στρατιωτικός και πέντε ιδιώτες.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι, από την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, πραγματοποιήθηκαν την 3 και 4 Μαρτίου, ψευδείς καταχωρήσεις αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων - rapid test, για τους δύο αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την επακόλουθη συνδυαστική αξιολόγηση και ανάλυση προανακριτικών δεδομένων (φυσική επιτήρηση, στοιχεία του Τμήματος Φαρμάκων και Φαρμακείων και Η.ΔΙ.Κ.Α.), προέκυψε ότι το διάστημα από 21 Νοεμβρίου 2021 έως 27 Φεβρουαρίου 2022, η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου καθώς και πρώην υπάλληλός της, πραγματοποίησαν τουλάχιστον 16 ακόμα ψευδείς καταχωρήσεις αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων για έναν αστυνομικό, έναν στρατιωτικό και πέντε ιδιώτες.

Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν 32 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα, για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους των ανωτέρω παράνομων δραστηριοτήτων, συνεχίζεται.
 

Πηγή: skai.gr