Κακοκαιρία Φίλιππος: Άνοιξε για τα φορτηγά το ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Λαμία - Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν ακόμη

Σε ύφεση μπήκαν τα καιρικά φαινόμενα στη Στερεά Ελλάδα και έτσι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας περιορίζει τις απαγορεύσεις για τα φορτηγά.

Ειδικότερα ελευθέρα κυκλοφορούν πλέον τα φορτηγά στην ΠΑΘΕ από Αθήνα προς Λαμία ενώ συνεχίζει να απαγορεύεται η κυκλοφορία σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους από τον ανισόπεδο κόμβο Ραχών στο 242ό χιλιόμετρο έως και το 93ο χιλιόμετρο στα διόδια των Θηβών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για την παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 30ό έως το 34ο χιλιόμετρο όπως επίσης και στους δρόμους Νεοχωρακίου - Φυλής, από την 1η χ/θ έως την 26η χ/θ και Οινόης - Μαγούλας, από την 10η χ/θ έως την 25η χ/θ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αποκαθίσταται η κυκλοφορία από τη Λαμία προς Καρδίτσα μέσω του δρόμου Ε65 και της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Εξάλλου με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από την 12η χ/θ της Επαρχιακή Οδού Αράχοβας-Επταλόφου και από τη διασταύρωσή της προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια) και στην Επαρχιακή Οδό Αναλήψεως-Κυριακίου στη Βοιωτία.

Στην Εύβοια με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Βουτά-Ροβιών, στην επαρχιακή οδό Βουτά-Παπάδων και στην επαρχιακή οδό Δρυμώνα-Κερασιάς.

Στην Ευρυτανία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στις εξής οδούς: Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου-Λαμίας (Ράχη Τυμφρηστού). Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ. Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Φουρνά-Καρδίτσας, από τη 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι». Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως την 42η χ/θ. Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Προυσού-Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως την 45η χ/θ.

Στο μεταξύ, ύστερα από εισήγηση των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 15.00 σήμερα 9 Μαρτίου, «αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, που είχε πραγματοποιηθεί λόγω χιονόπτωσης στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Επιπρόσθετα, η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στο ανωτέρω οδικό τμήμα, διεξάγεται κανονικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ