Κακοποιοί ετοίμαζαν μεγάλη ληστεία στον Πύργο - Πώς εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες

Οι αρχές έπιασαν «στον ύπνο» τους πέντε δράστες και τους συνέλαβαν κάνοντας έφοδο στα ενοικιαζόμενα δωμάτια  στα οποία διέμεναν τις τελευταίες ημέρες

Οι μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών αρχών και η άμεση και οργανωμένη επιχείρησή τους χθες τα ξημερώματα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή των Δουνεΐκων, είχε ως αποτέλεσμα να «ξεσκεπαστούν» τα σχέδια δύο εγκληματικών ομάδων και να συλληφθούν πέντε συνολικά άτομα, με τα τρία εξ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες να ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα άμεσα στον Πύργο.

Οι αρχές έπιασαν «στον ύπνο» τους πέντε δράστες και μπαίνοντας εντός των ενοικιαζόμενων δωματίων στα οποία διέμεναν τις τελευταίες ημέρες και αποτελούσαν το ορμητήριό τους, κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Ετοίμαζαν χτύπημα

Tο τελευταίο διάστημα παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα των δραστών και οι επικοινωνίες τους, καταφέρνοντας να αντιληφθούν το μεγάλο χτύπημα που ετοίμαζαν τις επόμενες ημέρες στον Πύργο και συγκεκριμένα στα ΕΛΤΑ, μιας και το διάστημα αυτό ως γνωστόν είναι περίοδος πληρωμών.

Μάλιστα, ίδιες πηγές αναφέρουν και για εντοπισμό των δραστών τις προηγούμενες ημέρες στην οδό Μανωλοπούλου, κοντά στα ΕΛΤΑ, γεγονός που αποδεικνύει πως σταμάτησαν εγκαίρως μεγάλο «χτύπημα» των δραστών σε χρηματαποστολή.

Με βεβαρημένο ποινικό μητρώο - Από την Ηλεία ο «εγκέφαλος»

πατρισ

Σε ότι αφορά τους δράστες, συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί από την Αλβανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας ημεδαπός και οι δύο Αλβανοί αποτελούσαν τη μια εγκληματική ομάδα την οποία ερευνούσαν οι αστυνομικοί και συνδέεται με τη ληστεία στις αρχές Μαρτίου σε κοσμηματοπωλείο στη Γαστούνη.

Μάλιστα σε ότι αφορά τον ημεδαπό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για διαβόητο κακοποιό με καταγωγή από την Ηλεία, ο οποίος φέρεται να είναι και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης και που για τουλάχιστον δύο δεκαετίες έχει απασχολήσει έντονα, ενώ έχει φυλακιστεί για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν.

Ο ίδιος προσπάθησε να το σκάσει όταν αντιλήφθηκε την επιχείρηση της αστυνομίας, με τους άνδρες της ΕΚΑΜ να καταφέρνουν να τον συλλάβουν στην περιοχή των Καβασίλων, σε κρησφύγετό του.

Παράλληλα, κατά την έφοδό τους σε άλλο σπίτι, οι αχρές ανακάλυψαν και δύο ακόμα ημεδαπούς, τους οποίους και συνέλαβαν λόγω οπλοκατοχής και ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Θα κατέστρεφαν τα αποδεικτικά στοιχεία

Από τις έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι της πρώτης εγκληματικής ομάδας, ανάμεσα στη λίστα των αντικειμένων που κατασχέθηκαν ήταν όπλα και σφαίρες, αρκετά κοσμήματα πιθανότατα από τη ληστεία της Γαστούνης, κλεμμένο αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες, καθώς και μπιτόνια βενζίνης με τα οποία θα κατέστρεφαν κάθε αποδεικτικό στοιχείο και το αυτοκίνητο, αφότου ολοκλήρωναν την επιχείρηση.

Πηγή: PATRISNEWS