Λευτέρης Ν. Αλαβάνος: «Υπόλογη για το έγκλημα στα Τέμπη η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ»

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου καταλογίζοντας ευθύνες στις εκάστοτε κυβερνήσεις  

«Οι αιτίες του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη είναι γνωστές και είναι η πολιτική της ΕΕ για την "απελευθέρωση" των σιδηροδρόμων και η πολιτική όλων των κυβερνήσεων», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του «ΑΝΤ1».

Όπως σημείωσε, αυτή η στρατηγική της ΕΕ «έκοψε το βαγόνι από τη ράγα και το βαγόνι το οποίο ήταν κερδοφόρο το ξεπούλησε και επιδότησε και με 50 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο την εταιρεία που το αγόρασε. Τη ράγα την κράτησε, την υποχρηματοδότησε και την αποψίλωσε από προσωπικό».

Κατήγγειλε «το «θέατρο του παραλόγου» που έχουν στήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας «να μείνει η συζήτηση στην κορυφή του παγόβουνου».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε επίσης ότι «δεν γίνεται βασικές υποδομές της χώρας να αντιμετωπίζονται με όρους κερδοφορίας», απαντώντας στο αν ο ΟΣΕ ήταν «υγιής επιχείρηση» και αν έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί.

Είπε, επίσης, ότι «υπόλογες είναι τόσο η κυβέρνηση, όσο και η εταιρεία», ενώ προσέθεσε ότι «είναι διαχρονικές ευθύνες όσων ακολούθησαν αυτή την πολιτική ξεπουλήματος των δημόσιων υποδομών και ”μπουκώματος” με χρήμα των μονοπωλιακών εταιρειών».

«Ο κόσμος» υπογράμμισε, «είναι στους δρόμους και απαιτεί διαλεύκανση, απόδοση ευθυνών και μέτρα για να μην ξαναγίνει τέτοιο δυστύχημα».

Τέλος, σημείωσε πως «αποδεικνύεται ότι και στις μεταφορές, και στην πανδημία και στις φυσικές καταστροφές, όταν φεύγει η κρατική ευθύνη για την κατάρτιση των σχεδίων και την προστασία της ζωής και δίνεται σε ιδιωτικές μονοπωλιακές εταιρείες και επικρατεί η βασική κατεύθυνση της ΕΕ στη λογική κόστους-οφέλους, θρηνούμε θύματα».

Πηγή: skai.gr