Ένστολη διαμαρτυρία εποχικών πυροσβεστών για τα Τέμπη με μαύρα περιβραχιόνια (φωτογραφίες)

Φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και κρατώντας πανό με συνθήματα για τα Τέμπη, οι πυροσβέστες παρατάχθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από την Βουλή  

Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα οι εποχικοί πυροσβέστες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη και τον χαμό του συναδέλφου τους, του 23χρονου Νικήτα Καραθεοδώρου, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Οι πυροσβέστες προχώρησαν σε σιωπηρή διαμαρτυρία, ενώ τήρησαν κι ενός λεπτού σιγή.

«Πάρε με όταν φτάσεις. Καλό ταξίδι Νικήτα- 28.2.23», έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι κι ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του συναδέλφου τους, υπαρχιπυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη που υπηρετούσε στο 2ο πυροσβεστικό σταθμό Αθηνών.

πυροσβεστες τεμπη

Οι πυροσβέστες του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδος δικδικούν μεταξύ άλλων την σταδιακή απορρόφηση όλων των εποχικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος ανεξαρτήτου ηλικίας με λίστα επιλαχόντων, τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας καθώς και ίση ιατρική κάλυψη με το υπόλοιπο προσωπικό του Π.Σ. κατά την περίοδο εργασίας.

πυροσβεστες τεμπη

Φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και κρατώντας πανό με συνθήματα για τα Τέμπη, οι πυροσβέστες παρατάχθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από την Βουλή. 

πυροσβεστες τεμπη

Ο 23χρονος Νικήτας σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα μαζί με τη σύντροφό του, Κέλλυ Πορφυρίδου, και οι κηδείες των δύο παιδιών έγιναν εχθές στην Καλαμαριά, μέσα σε κλίμα αβάσταχτου πόνου.

πυροσβεστες τεμπη

Πηγή: skai.gr