Λέσβος: Τραυματίστηκαν με σκάγια αστυνομικοί στις συμπλοκές

Σε στρατόπεδο της περιοχής Κυριαζή, όπου και παραμένουν αποκλεισμένοι αυτή την ώρα έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες δέχθηκαν και πυροβολισμούς από κατοίκους της Λέσβου που κρατούν καραμπίνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 43 αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στα επεισόδια, οι δύο έχουν τραυματιστεί στα πόδια από σκάγια κυνηγετικού όπλου, ενώ από τις συμπλοκές έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 10 πολίτες.

Κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων από τις θέσεις Καραβά και Διαβολόρεμα από τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης προκλήθηκαν μικρές εστίες πυρκαγιών στο δάσος. Οι αστυνομικοί αποχώρησαν από την περιοχή για επέστρεψαν στην πόλη δεχόμενοι επίθεση. 

Μετά το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό αντρών των ΜΑΤ από κατοίκους του νησιού σε ξενοδοχείο της Χίου, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ομάδα εξαγριωμένων πολιτών μπήκαν και σε ξενοδοχείο στη Γέρα της Λέσβου με σκοπό να εντοπίσουν επίσης αστυνομικούς. Μπαίνοντας στα δωμάτια ωστόσο δεν τους βρήκαν, αλλά πήραν τα ρούχα που βρήκαν στα ντουλάπια και τα έκαψαν έξω από το ξενοδοχείο.

Κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Χίο, τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί των ΜΑΤ που ξυλοκοπήθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν.

Την ελπίδα να επικρατήσει η ηρεμία και η σύνεση στα νησιά του βόρειου Αιγαίου τις επόμενες ώρες εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Πηγή: skai.gr