Κλείσιμο

Συνεχίζονται τα επεισόδια για τις κλειστές δομές: «Πεδίο μάχης» η Λέσβος κι η Χίος (vid)

Ένταση επικρατεί από χθες βραδύ σε Χίο και Λέσβο ανάμεσα σε κατοίκους που προσπαθούν να εμποδίσουν την πρόσβαση των μηχανημάτων στους χώρους που έχουν επιταχθεί για να κατασκευαστούν τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας.

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στο νησί με νέα ένταση να σημειώνεται νωρίς το βράδυ στην θέση Καράβας- Καβιακλί όπου κάτοικοι πέταξαν πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ.

Ένταση είχε προηγηθεί και το απόγευμα όταν ομάδα ατόμων που έφτασε στο σημείο με πορεία από το βουνό, έριξε πέτρες προς την αστυνομία.

Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενώ στο σημείο έσπευσε και η Αύρα προκειμένου να περιορίσει τις μικρές εστίες φωτιές που προκλήθηκαν από τα χημικά.

Έχουν πραγματοποιηθεί 6 προσαγωγές κι οι δυο μετατράπηκαν σε συλλήψεις 

Η ασφάλεια προβαίνει σε ελέγχους ακόμη και μέσα στο βουνό προκειμένου να εντοπιστούν άτομα που προκαλούν τις επιθέσεις.

Στις ελέγχους συμμετέχει κι ελικόπτερο που πετά πάνω από το σημείο. 

Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν περίπου 500 μέτρα μακριά από το σημείο αρκετούς από τους κατοίκους που έσπευσαν στο σημείο.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το μεσημέρι η περιοχή Διαβολόρεμα στη Λέσβο όπου κάτοικοι πετούσαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών για να τους απομακρύνουν. 

Γερανοί και σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν να περάσουν κοντά στην θέση Διαβολόρεμα ενώ απομακρύνθηκε ένα απορριμματοφόρο που είχε τοποθετηθεί από τους κατοίκους για να εμποδιστεί η όλη επιχείρηση.

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Χίο, στην περιοχή του Πιτυούς.

Πηγή: skai.gr