Λάρισα: Ισόβια στον 42χρονο δράστη της δολοφονίας Αρ. Κολοβού

το Μεικτό ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας αύξησε την ποινή κάθειρξης του κατηγορούμενου, απορρίπτοντας τα ελαφρυντικά, που του είχαν αναγνωριστεί

Ανατροπή στην πρωτόδικη απόφαση για τη δολοφονία του 64χρονου επιχειρηματία Αρ. Κολοβού στον Αλμυρό, καθώς χθες το Μεικτό ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας αύξησε την ποινή κάθειρξης του κατηγορούμενου στην εγκληματική ενέργεια, απορρίπτοντας τα ελαφρυντικά, που του είχαν αναγνωριστεί.

Το ΜΟΕ επέβαλε χθες ποινή ισόβιας κάθειρξης στον 42χρονο κατηγορούμενο, ενώ πρωτόδικα, στις 19 Ιουνίου του 2018, κατά πλειοψηφία, είχε καταδικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας, σε κάθειρξη 18 ετών. Επίσης του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών για παράνομη οπλοχρησία, όταν πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους. Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας.

Το ΜΟΕ έκρινε ένοχο ομόφωνα τον 42χρονο κατηγορούμενο, ενώ απέρριψε τα ελαφρυντικά που του είχαν αναγνωριστεί πρωτόδικα, του πρότερου σύννομου βίου και της καλής διαγωγής μετά την τέλεση της εγκληματικής του πράξης. Επίσης το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου, να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, δικηγόρος Βόλου Γ. Σινέλης, φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο δράστης πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ απέδειξε πως είχε καταδικαστεί στο παρελθόν, οπότε δεν είχε πρότερο σύννομο βίο, ενώ και στη φυλακή όπου εκτίει την ποινή του, έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα, οπότε δεν ισχύει το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την τέλεση της πράξης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δικηγόροι Αλ. Κούγιας, Αθήνας και Δέσποινα Σβερώνη, Λάρισας, φέρεται να υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος τη στιγμή της δολοφονίας βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής και «ό,τι έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, οφειλόταν σε μια σύγχυση των πνευματικών του λειτουργιών, λόγω κατανάλωσης φαρμάκου».

Υπενθυμίζεται ότι η άγρια δολοφονία είχε γίνει γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου 2016, στο σπίτι του Κολοβού, στην πάροδο της οδού Βασ. Κωνσταντίνου, σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου. Ο 42χρονος κατηγορούταν ότι είχε καταφέρει 45 μαχαιριές στο σώμα του άτυχου 64χρονου, άλλες βαθιές και άλλες επιφανειακές, με μία θανατηφόρα, αφού απέκοψε το λαρύγγι του επιχειρηματία. Από αυτές οι 30 ήταν στο πρόσωπο του 64χρονου. Το μαχαίρι που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης, ήταν ένα πράσινο κουζίνας, με μήκος λάμας 22 εκατοστών…

Ο 42χρονος είχε μείνει αρκετή ώρα στο διαμέρισμα, δίπλα στο νεκρό επιχειρηματία, που είχε γεμίσει με αίματα και κατόπιν αποχώρησε για το σπίτι του. Προηγουμένως βρήκε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του 64χρονου. Επιστρέφοντας από το σπίτι του, γύρω στις 2.30’ τα ξημερώματα της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου, είχε κλέψει το αυτοκίνητο του θύματος και στην προσπάθειά του να κατευθυνθεί προς Λάρισα, στο ύψος του Αερινού, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, το όχημα είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι και στο πόδι.

Αφού μίλησε με έναν οδηγό φορτηγού, που σταμάτησε για να τον βοηθήσει και στον οποίο φέρεται να πρόσφερε 200 ευρώ, για να τον μεταφέρει, έφυγε με τα πόδια, ενώ με άλλο όχημα έφτασε στο Βελεστίνο και στη συνέχεια κατέληξε στο σπίτι του με ταξί. Τελικά συνελήφθη στις 11 το πρωί της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στο σπίτι του. Ο 42χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του μεταξύ άλλων, ότι το θύμα «ήθελε κάτι παραπάνω από εμένα».

Το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου είχε μεταβεί στο σπίτι του 64χρονου και όπως κατέθεσε, τον είδε με τις πιτζάμες σε ένα κρεβάτι στην κουζίνα. Μετά από λίγο, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο 64χρονος τον πλησίασε από πίσω, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κατηγορούμενου. Όταν ο 64χρονος επανέλαβε την ίδια κίνηση, ο κατηγορούμενος είπε πως ήταν «σαν να έβγαλε την περόνη από τη χειροβομβίδα» και τότε πήρε το μαχαίρι που βρήκε μπροστά του και προκάλεσε τα θανατηφόρα χτυπήματα στον 64χρονο. «Νόμιζα ότι βάραγα τον κακοποιητή μου, τον ίδιο, και τους δύο μαζί, δεν ξέρω…» είχε δηλώσει ο κατηγορούμενος.

Πηγή: e-thessalia.gr