Λάρισα: Έπεισαν ηλικιωμένη να τους πετάξει σακούλα με 6.000 ευρώ από το μπαλκόνι

Την έπεισαν ότι πρόκειται για χρήματα που ζητούσε γιατρός για να χειρουργήσει την κόρη της έπειτα από τροχαίο.

Δίχως τέλος αποδεικνύεται η δράση θρασύτατων απατεώνων που πανικοβάλλουν ηλικιωμένους ανθρώπους και βασιζόμενοι στα μειωμένα αντανακλαστικά τους, επιτυγχάνουν τελικά να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά που ορισμένοι πολίτες διατηρούν στα σπίτια τους.

Τελευταίο θύμα μια 85χρονη Λαρισαία η οποία πέταξε από το μπαλκόνι μια σακούλα που περιείχε 6.000 ευρώ, χρήματα που ζήτησε ο «γιατρός» νοσοκομείου της Λάρισας για να χειρουργήσει την κόρη της έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το eleftheria, άγνωστος άνδρας, προσποιούμενος την ιδιότητα δημόσιου λειτουργού και δη του νοσοκομειακού ιατρού, τηλεφώνησε στην 85χρονη Λαρισαία, λέγοντας ότι η κόρης της δήθεν έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο και πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Λόγο για τον οποίο της ζήτησε χρήματα, πείθοντας τελικά την 85χρονη, η οποία έριξε από το μπαλκόνι σακούλα με 6.000 ευρώ, χρήματα που παρέλαβε συνεργός των δραστών. Η 85χρονη δυστυχώς αντιλήφθηκε αργότερα την απάτη, όταν συγγενικό της πρόσωπο τη διαβεβαίωσε ότι δεν σημειώθηκε ποτέ το υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να αναζητούν τους δράστες.

Πρόκειται για τις πασίγνωστες απάτες με τα δήθεν τροχαία ατυχήματα συγγενικών προσώπων και δη παιδιών, στις οποίες απάτες απλά εναλλάσσεται το σενάριο. Άλλες φορές υποτίθεται τηλεφωνεί αστυνομικός που ζητά χρήματα (σ.σ. ξεκινά από 50.000 ευρώ, αλλά …συμβιβάζεται με όσα χρήματα και χρυσαφικά υπάρχουν στο σπίτι), προκειμένου να δωροδοκήσει εισαγγελέα για να …«απαλλαγεί» η κόρη του υποψήφιου θύματος των συνεπειών του νόμου, δηλαδή να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος της, παρότι προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα.

Άλλες φορές επίσης τηλεφωνεί «γιατρός» νοσοκομείου και προκειμένου να …«χειρουργηθεί» η τραυματισθείσα στο τροχαίο «κόρη» ζητά επίσης μεγάλο χρηματικό ποσό για την άμεση προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Παρότι είναι σε όλους γνωστό πως δημόσιοι φορείς, και στη συγκεκριμένη περίπτωση τόσο η ΕΛ.ΑΣ. όσο και τα Νοσοκομεία της χώρας, δεν ακολουθούν τέτοιες πρακτικές ενημέρωσης, τελικά βρίσκονται πολίτες οι οποίοι πέφτουν θύματα των απατεώνων. Συνήθως πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι – όπως σημειώνουν στις καταθέσεις τους – σοκάρονται όταν τους τηλεφωνούν οι απατεώνες, ενώ ελάχιστοι αποδεικνύονται εκείνοι που διατηρούν την ψυχραιμία τους και κλείνουν το τηλέφωνο.

Σκοπός των δραστών είναι να προκαλέσουν σύγχυση στα υποψήφια θύματά τους, εξέλιξη που τους δίνει τη δυνατότητα στη συνέχεια να τα καθοδηγήσουν, φθάνοντας στον τελικό σκοπό, που δεν είναι άλλος από τα να αποσπάσουν χρήματα και χρυσαφικά.

Σε άλλες περιπτώσεις δίνουν οδηγίες στα θύματά τους να μεταβούν σε συγκεκριμένο σημείο μεταφέροντας τα χρήματα ή όπου υπάρχει «αδυναμία» μετακίνησης ζητούν από τα θύματα να πετάξουν από το μπαλκόνι τη σακούλα με τα χρήματα.

Πηγή: skai.gr