Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα - Συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις - Δείτε βίντεο

Νωρίτερα, δόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Βασιλικά προς Κεφαλόβρυσο.

Μάχη δίνουν όλη τη νύχτα με τις φλόγες ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κέρκυρα, προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κουραμαδίτικα στην Κεντρική Κέρκυρα.

Η φωτιά είναι σε ύφεση από τις 02.00 το πρωί σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την πυροσβεστική. Ωστόσο, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Νωρίτερα, δόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Βασιλικά προς Κεφαλόβρυσο.

Για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της, επιχειρούν, 29 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, μια μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος δύο ελικόπτερα, τύπου πετζετέλ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή αναμένεται να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Ηγουμενίτσα 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πέντε  οχήματα. 

Την ίδια ώρα στην επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες

Στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και δύο ελικόπτερα, ενώ θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Ηγουμενίτσα 28 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πέντε οχήματα. Στην αντιμετώπιση της φωτιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. 

Κλιμάκιο του ανακριτικού γραφείου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το 24ωρο από ώρα 18:00 χτες, 20-08-2022 έως ώρα 18:00 σήμερα, 21-08-2022, εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Πηγή: skai.gr