Αδιανόητη αναλγησία Ιατροδικαστών στη Λαμία: Πάγωσε η σορός 31χρονου και δε μπορεί να γίνει νεκροψία

Σε αναμονή είναι η οικογένεια του 31χρονου που περιμένει να τον κηδεύσει. Ο άνδρας χτυπήθηκε από ρεύμα ένώ έκανε εργασίες και έχασε τη ζωή του.

Κάποιοι φαίνεται ότι «παίζουν» με τον πόνο της οικογένειας που θέλει να κηδεύσει τον 31χρονο που χτυπήθηκε από ρεύμα το μεσημέρι της Παρασκευής (8/7) στη δυτική Φθιώτιδα και έχασε τη ζωή του.

Ο 31χρονος βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που καθάριζε τις ηλεκτροφόρες γραμμές από κλαδιά δέντρων.

Οι δικοί του άνθρωποι μέσα στον αβάσταχτο πόνο τους, για το ανεπάντεχο κακό που τους βρήκε, από την μια στιγμή στην άλλη, έχουν να αντιμετωπίσουν και την αναλγησία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λαμίας, αφού η κ. Ακριβούση αρνήθηκε να κάνει την νεκροψία – νεκροτομή το απόγευμα της Παρασκευής και έδωσε εντολή να μπει η σορός σε ψυκτικό θάλαμο μέχρι τη Δευτέρα.

Και αφού περίμεναν όλο το Σαββατοκύριακο, όταν ήρθε η Δευτέρα τους είπαν να περιμένουν ακόμα δυο τρεις ημέρες γιατι πάγωσε η σορός και δεν μπορεί να γίνει η νεκροψία - νεκροτομή.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν ένας 45χρονος είχε παραμένει άταφος για 27 ολόκληρες ημέρες, ενώ πολλοί συγγενείς ταλαιπωρήθηκαν με τα "καμώματα" της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, που όλα αυτά τα χρόνια δεν λειτουργεί σωστά, αλλά το υπουργείο δεν τολμά να παρέμβει και να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος από την Ευρυτανία και ο Γιώργος Κοτρωνιάς από την Φθιώτιδα κατέθεσαν αναφορά στον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα. Μάλιστα ο κ. Κοτρωνιάς έχει κάνει παρέμβαση και στο παρελθόν για την απαράδεκτη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας.

Διαβάστε την αναφορά που έκαναν οι βουλευτές στον Υπουργό με θέμα: «Πλημμελής και απίστευτη λειτουργία Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας»:

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή πρόσφατο εργατικό ατύχημα, που συνέβη την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 τις μεσημεριανές ώρες, στα Μάρμαρα Φθιώτιδος, με θύμα ένα νέο Ευρυτάνα 31 ετών και την αντιμετώπιση του όλου συμβάντος από την Ιατροδικαστή Λαμίας, σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Μετά το ατύχημα, ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας, ενημέρωσε την Ιατροδικαστή κ. Ακριβούση Αποστολία (κατά ώρα 16:45), η οποία έδωσε εντολή η σορός του άτυχου νέου να μεταφερθεί και να φυλαχθεί σε ψυκτικό θάλαμο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για νεκροψία – νεκροτομή.

Οι τραγικοί γονείς και οι στενοί συγγενείς του άτυχου νέου, παρακάλεσαν να επισπευσθεί η διαδικασία της νεκροψίας για ευνόητους λόγους, ή να τους δοθεί άδεια μεταφοράς του ανθρώπου τους σε άλλη ιατροδικαστική Υπηρεσία, προκειμένου να λάβει τέλος το μαρτύριο τους (όσο αυτό μπορεί να συμβεί).

Δυστυχώς, για πολλοστή φορά, η Ιατροδικαστής Λαμίας, με προφάσεις και δικαιολογίες, αποφάσισε να διενεργήσει την νεκροψία την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 και απαγόρευσε την μεταφορά του άτυχου νέου σε άλλη Ιατροδικαστική Υπηρεσία, παρατείνοντας το μαρτύριο των γονιών, συγγενών και φίλων.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 και ώρα 9:00, ανήγγειλε, μέσω υπαλλήλου, ότι η νεκροψία- νεκροτομή, θα γίνει μετά από δύο ή τρείς ημέρες(γιατί πάγωσε η σορός), φέρνοντας στα όρια της τρέλας και της απόγνωσης τους γονείς, συγγενείς και το σύνολο της μικρής τοπικής κοινωνίας μας.

Κύριε Υπουργέ,

Με βάση τα προαναφερθέντα και επειδή είναι η πολλοστή φορά που η συγκεκριμένη Υπάλληλος του Κράτους, λειτουργεί κατά το δοκούν και όχι με τους νόμους και τους ηθικούς κανόνες σεβασμού στους νεκρούς συνανθρώπους μας, που χρειάζεται να κηδευτούν μετά από αρκετές ημέρες,   επιβάλλεται να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, βάσει των αρμοδιοτήτων σας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ορθή, ανθρώπινη και πλήρης λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, η οποία, εδώ και μία δεκαετία, ταλαιπωρεί σε αφάνταστο σημείο τους πολίτες τριών Νομών.

Επιβάλλεται να συνεκτιμήσετε και το γεγονός ότι κανείς υπάλληλος ή βοηθητικό προσωπικό δεν επιθυμεί να υπηρετήσει στην συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Οι Αναφέροντες

1. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος
    Βουλευτής Ευρυτανίας
 
2. Γεώργιος Κοτρωνιάς
   Βουλευτής Φθιώτιδος

Πηγή: Lamia Report