Κλείσιμο

Λακωνία: Δραματική νύχτα για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων

Δραματική αναμένεται η νύχτα για τους πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες στον ορεινό όγκο μεταξύ Γυθείου και Αρεόπολης. Έχουν εκκενωθεί προληπτικά πέντε οικισμοί οι Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Νεοχώρι και Σκαμνάκι.  

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θόδωρος Βερούτης η πυρκαγιά μαίνεται πολύ κοντά σε σπίτια στον οικισμό Ποσιάριο. Τα πιο επικίνδυνα μέτωπα είναι αυτά στο Νιοχωρι και το Ποσιάριο.

Ενισχύονται οι δυνάμεις. Επιχειρούν πλέον 155 πυροσβέστες με 47 οχήματα και υδροφόρες, ωστόσο λόγω της νύχτας αποχώρησαν τα πτητικά μέσα.     

Την εκτίμηση ότι πρόκειται για εμπρησμό έκανε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, που βρίσκεται στο σημείο. 

Σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να απειλούν κατοικημένη περιοχή ,  είναι οι  φωτιές  στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας και στην περιοχή Τσαριτσάνη , στο Δήμο Ελασσόνας στη Λάρισα.


«To πύρινο μέτωπο όλο και μεγαλώνει δυστυχώς, οι άνεμοι έχουν δυναμώσει κάνοντας δύσκολο το έργο... Η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό Χωσιάρι, δίπλα στην παραλία στο Σκουτάρι» τόνισε νωρίτερα ο δημοσιογράφος του Flynews Τάκης Καρβουνιάρης. «Πώς γίνεται κάθε σημείο να υπάρχει πύρινο μέτωπο;» διερωτώνται οι κάτοικοι.  

Από νωρίς το μεσημέρι, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της Διεύθυνση
Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πηγή: skai.gr