Ενισχύονται οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λαγκαδά του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, καθώς τα πύρινα μέτωπα έχουν αυξηθεί σε τρία. Επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη. Συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης. 

«To πύρινο μέτωπο όλο και μεγαλώνει δυστυχώς, οι άνεμοι έχουν δυναμώσει κάνοντας δύσκολο το έργο... Η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό Χωσιάρι, δίπλα στην παραλία στο Σκουτάρι» τόνισε ο δημοσιογράφος του Flynews Τάκης Καρβουνιάρης. «Πώς γίνεται κάθε σημείο να υπάρχει πύρινο μέτωπο;» διερωτώνται οι κάτοικοι.  

Προληπτικά δόθηκε εντολή για εκκένωση σε πέντε οικισμούς, Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι, με τους κατοίκους να απομακρύνονται με δικά τους μέσα. Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται στην ορεινή περιοχή Σκαμνάκι. Παράλληλά, διακόπηκε η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.


Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. 

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 29 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη. 

Mani Traveler Greece video

 

Πηγή: skai.gr