Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου στον ανισόπεδο κόμβο Θηβών- Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών θα πραγματοποιηθούν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται στην κάθετη οδό του ανισόπεδου κόμβου Θηβών, στο ύψος της 23,740 χ/θ της Αθηνών - Κορίνθου, περιοχής Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, για το χρονικό διάστημα από 14/3 έως 23/3, από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες από 07:00 έως 20:00.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στις εξής τρεις φάσεις:

ΦΑΣΗ Α΄

Αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της κάθετης οδού του ανισόπεδου κόμβου Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

ΦΑΣΗ Β΄

Αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας της κάθετης οδού του ανισόπεδου κόμβου Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Η Β΄ Φάση εργασιών θα εκκινήσει με την ολοκλήρωση της 'Α Φάσης.

ΦΑΣΗ Γ΄

Ολικός αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα της Αθηνών-Κορίνθου, που διέρχεται κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο Θηβών, από τις 19:00 της 16/03 έως τις 06:00΄ της 17/03 (με εναλλακτικές ημερομηνίες την 17/03 ή την 18/03 κατά τις ίδιες ώρες).

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται με έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο και επανείσοδο σε αυτόν μέσω των αντίστοιχων κλάδων εξόδου και εισόδου του ανισόπεδου κόμβου Θηβών.

Ολιγόλεπτος αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της κάθετης οδού του ανισόπεδου κόμβου Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στο τμήμα μεταξύ του κλάδου εισόδου στην Αθηνών-Κορίνθου προς Αθήνα και του κλάδου εξόδου από την Αθηνών-Κορίνθου προς Κόρινθο (τμήμα της κάθετης οδού του Α/Κ Θηβών άνωθεν της Αθηνών-Κορίνθου). Ο ολιγόλεπτος αποκλεισμός θα έχει διάρκεια περί τα 25 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 00:00 έως 04:00 της 17/03.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του ανισόπεδου κόμβου Παραδείσου της Αθηνών-Κορίνθου, ο οποίος βρίσκεται περί τα 1300μ. ανατολικά του ανισόπεδου Θηβών ως εξής:

Είσοδος στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα από τον κλάδο εισόδου του ανισόπεδου κόμβου Θηβών, αναστροφή στον ανισόπεδο κόμβο Παραδείσου και έξοδος από την Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο από τον κλάδο εξόδου του ανισόπεδου κόμβου Θηβών.

Στην ανακοίνωση απευθύνεται έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ