Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα για το εργασιακό νομοσχέδιο -Βίντεο -Φωτογραφίες

Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας που είχαν κλείσει λόγω της πορείας των εργαζομένων της ΑΔΕΔΥ και άλλων σωματείων, από την Κλαυθμώνος προς τη Βουλή

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η πορεία της ΑΔΕΔΥ και των υπόλοιπων σωματείων που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. 

Με κεντρικό σύνθημα «Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης», η ΑΔΕΔΥ, καθώς και εργατικά σωματεία, συγκεντρώθηκαν μετά τις 10:30 στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής Πανελλαδικής απεργίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και απαιτώντας την απόσυρσή του.

«Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ.

Εργαζόμενοι της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή με συνθήματα. Επίσης στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και οι εποχικοί πυροσβέστες, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους εργαζόμενους.

Η πορεία πέρασε από Βουλή και κατευθύνθηκε προς τα προπύλαια ενώ οι εποχικοί πυροσβέστες σταμάτησαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα.

 Η πορεία της ΑΔΕΔΥ και άλλων σωματείων, ξεκίνησε στις 12:00 από την πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση τη Βουλή.

πορεια

πορεια

Κλούβες νωρίτερα είχαν κλείσει τον δρόμο μπροστά από τη Βουλή προκειμένου να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές.

πορεια

πορεια

«Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του. 

Πηγή: skai.gr