Συναγερμός στην πυροσβεστική: Eπιχείρηση εντοπισμού 2 ατόμων στα Λευκά Όρη της Κρήτης - Σηκώθηκε ελικόπτερο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον εντοπισμό 2 ατόμων (άντρα και γυναίκα) που έχουν ζητήσει βοήθεια στα Λευκά όρη της Κρήτης και συγκεκριμένα στην ορεινή περιοχή Γουργούθακα στα Σφακιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για περιπατητές 50 περίπου ετών και υπάρχει αναφορά πως έχει τραυματιστεί ελαφρά η γυναίκα.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 3ης ΕΜΑΚ και 6 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ζευγάρι Βέλγων ηλικίας ειδοποίησαν τις ελληνικές Αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ότι η σύζυγος φέρει τραύματα στο πόδι και αδυνατεί να μετακινηθεί μετά από πεζοπορία που έκαναν επάνω στο βουνό.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει ώρες, καθώς το ζευγάρι ειδοποίησε ότι βρίσκεται σε υψόμετρο σχεδόν 2.000 μέτρων, κοντά στο καταφύγιο Κατσιβέλι. Αξίζει δε να τονιστεί ότι στο σημείο που βρίσκεται το ζευγάρι έχει ακόμα πυκνά χιόνια, παρότι διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Πηγή: skai.gr