Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας

Δημήτρης Δαμιανός

Μετά από μια ώρα και συγκεκριμένα λίγο μετά τη μία το μεσημέρι βγήκαν από το γραφείο του ανακριτή, ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Αλέξης Κούγιας. Ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού ο οποίος κατέθεσε αίτηση ακυρώσεως της προδικασίας. 

Ο κ. Κούγιας είπε ότι οι δυο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι και ζήτησε την ακύρωση της διαδικασίας καθώς όπως υποστήριξε ο εισαγγελέας περιόρισε το αποδεικτικό υλικό μόνο στην κατάθεση των παθόντων.

Οπως δήλωσε: «Κάναμε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας. Προκαλείται ακυρότητα αν δεν κληθεί πρώτα ο κατηγορούμενος να πάρει αντίγραφα της δικογραφίας. Υπάρχει μια εξαίρεση. Η ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί για αυτόφωρη διαδικασία ή αν είναι ύποπτος φυγής. Ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις. Ο εισαγγελέας κώφευσε και άσκησε δίωξη. Ακολούθως ενώ είχε δηλώσει μόνιμη κατοικία εξεδόθη ένταλμα, που επιτρέπεται πάλι μόνο σε αυτόφωρα. Οι πράξεις είναι δύο και δεν υπάρχουν. Άλλες που να τον αφορούν. Είναι μια μικρή δικογραφία δέκα φύλλων και ενδιαφέρον έχουν  μόνο αυτά που λέει ο ένας. Ο ένας καταγγέλλει Λιγνάδη ότι είχαν σεξουαλικές επαφές. 

Όπως είπε :«Δεν έχω ξανασυναντήσει τόσο χοντροκομμένη κατασκευή να υπάρχουν τόσα θολά στοιχεία. Έχει καταστραφεί δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του... ». Οπως ανέφερε ο συνήγορος υπέρασπισης, ζητησαν και πήραν προθεσμία για την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στις 14.30 το μεσημέρι, αν απορριφθεί η ένσταση. 
 

Πηγή: skai.gr