Κορωνοϊός - Χρυσοχοΐδης: Η Μύκονος παραμένει ασφαλής, αλλά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν

H Μύκονος παραμένει ασφαλής, αλλά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν σε καθημερινή βάση, προειδοποίησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον απόηχο των παράνομων πριβέ πάρτι στο νησί που θέτουν σε κίνδυνο την υγειονομική ασφάλεια της νήσου. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι θα διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων.

"Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί η Μύκονος σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί" διεμήνυσε ο υπουργός, που επισκέφθηκε τη Μύκονο με αφορμή τη συγκρότηση της νέας αστυνομικής Υπηρεσίας και ειδικότερα Υποδιεύθυνσης στο νησί, η οποία θα στελεχωθεί συνολικά με 120 νέους αστυνομικούς.

 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που πραγματοποίησε αυτοψία στο κτίριο το οποίο θα στεγάσει τη νέα αστυνομική Υπηρεσία, επισήμανε επίσης, ότι ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων με συστηματικούς ελέγχους, τόσο των οδηγών όσο και των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων.
 
Αναφερόμενος στο ζήτημα της εγκληματικότητας, ο υπουργός υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν ενισχυμένα μέτρα και περιπολίες για τον ριζικό περιορισμό των κλοπών, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για την εξάρθρωση δικτύων διακίνησης ναρκωτικών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο υπουργός πρόκειται να επισκεφθεί εκ νέου τη Μύκονο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να εποπτεύσει την εφαρμογή των αποφάσεων που λήφθηκαν.

Όσον αφορά τα παράνομα πριβέ πάρτι είναι… Μade in Ibiza! Συγκεκριμένα ομάδες διοργανωτών από την Ίμπιζα έχουν μετακομίσει στο νησί των ανέμων και εκεί διοργανώνουν παράνομα πάρτι σε πολυτελείς κατοικίες που νοικιάζονται για αυτόν τον σκοπό. Η συμμετοχή στα πάρτι αυτά υπολογίζεται περί τα 500- 1000, αλλά ενδεχομένως και περισσοτέρα, άτομα κάθε φορά.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ