Τα πάρτυ... υγειονομικές ''βόμβες'', έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και για τη διαδικασία των ελέγχων τήρησης των μέτρων. 

Ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται στη Μύκονο την ίδια ώρα που στο επίκεντρο των αρχών είναι επικίνδυνα πάρτι που λαμβάνουν χώρα στο νησί, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. 

Πρόκειται για πριβέ πάρτι… Μade in Ibiza! Συγκεκριμένα ομάδες διοργανωτών από την Ίμπιζα έχουν μετακομίσει στο νησί των ανέμων και εκεί διοργανώνουν παράνομα πάρτι σε πολυτελείς κατοικίες που νοικιάζονται για αυτόν τον σκοπό.

Η συμμετοχή στα πάρτι αυτά υπολογίζεται περί τα 500- 1000, αλλά ενδεχομένως και περισσότερα, άτομα κάθε φορά.

Τα καλέσματα γίνονται με τον εντοπισμό στίγματος στο κινητό πολιτών και εν συνεχεία αποστέλλονται οι προσκλήσεις μέσω Facebook ή Instagram. 

Το αντίτιμο της εισόδου κυμαίνεται από 150- 1000 ευρώ, χρήματα τα οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές, διατίθενται έπειτα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ανάλογα πάρτι γίνονταν και παλαιότερα.

Καθώς η πανδημία του κορωνοιού έκανε δυσκολότερη την ενοικίαση τέτοιων κατοικιών, οι διοργανωτές βρήκαν όπως φαίνεται ευκαιρία να τις νοικιάσουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκεί όλο και περισσότερα τέτοια πάρτι τους.

Δύσκολο να παρέμβει η αστυνομία

Πολύ δύσκολο είναι για τις αρχές να παρέμβουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις με την δράση τους να επικεντρώνεται περισσότερο στην πρόληψη του φαινομένου, ώστε να αποτρέπονται τέτοιες συγκεντρώσεις.

Το ζήτημα συζητήθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με επαγγελματικούς φορείς και τοπικές αρχές της Μυκόνου.

Πηγή: skai.gr