Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Κλειστή τη νύχτα η Κακαβιά, τι ισχύει για γάμους, εργοστάσια και μπαρ

Νέα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ανακοίνωση των 121 κρουσμάτων σήμερα Τρίτη.

  • Απαγορεύεται από αύριο Τετάρτη, στις 7 το πρωί η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά, για να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι στη διάρκεια της ημέρας ενώ από τη Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.
  • Από την Κυριακή 16 Αυγούστου, όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία μέσω Κακαβιάς, θα πρέπει να μένει σε 7ήμερη καραντίνα, που θα ελέγχεται σύμφωνα με τη διεύθυνση που θα έχει δηλώσει όποιος εισέρχεται στη χώρα.
  • Παραρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, κηδείες, ως τις 31/08. Το μέτρο αφορά τόσο το χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και στο χώρο δεξιώσεων.
  • Εντατικοί έλεγχοι θα γίνουν σε εργοστάσια τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς της Covid εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ.
  • Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε ότι δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ωστόσο θα γίνεται κάθε φορά που θα κρίνεται ότι υπάρχει λόγος.

«Αν μας δείτε να κάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιοδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την τελευταία εβδομάδα, είχαμε 469 κρούσματα με αποτέλεσμα από την έναρξη της πανδημίας στις 25 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 2 Αυγούστου, να έχουν καταγραφεί 4.662 κρούσματα εκ των οποίων τα 650 ενεργά.

«Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορωνοϊό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την αύξηση των κρουσμάτων, είπε ότι παρότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, δεν υφίσταται σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα:

Στις 2 Αυγούστου στις ΜΕΘ υπήρχαν 13 ασθενείς έναντι 44ων στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου.

Οι διασωληνωμένοι στις 2 Αυγούστου ήταν 12, έναντι 37 στις 2 Μαΐου και στις 92 στις 2 Απριλίου.
 

 

Πηγή: skai.gr