Βορίδης σε ΣΚΑΪ: Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να απολύονται οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». 

«Η συζήτηση είναι ότι μπορεί να τεθεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για τη συνέχιση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Κι επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το αν επιτρέπεται, η απάντηση είναι ότι φυσικά και επιτρέπεται. Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από έναν μεγάλο αγώνα που δίνει το ΕΣΥ και παρόλα αυτά το σύστημα έχει λειτουργήσει. Σε μια κρίσιμη στιγμή κάποιοι για τις δικές τους προτεραιότητες επέλεξαν να απέχουν και κάποιοι άλλοι κάλυψαν αυτό το κενό», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς αν οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί θα απολύονται, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι «δε θα τεθεί θέμα απολύσεων. Θα τεθεί υποχρέωση υγειονομική για να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υγείας». 

Σε ό,τι αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών και στο πρόστιμο των 100 ευρώ, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν μείνει περίπου 300.000 ανεμβολίαστοι, στη συγκεκριμένη κατηγορία το ποσοστό εμβολιασμένων έχει φτάσει στο 90%. Εκτίμησε δε ότι με τη συνέχιση του μέτρου θα πειστούν να εμβολιαστούν και ότι πιθανότατα το μέτρο θα ισχύσει μέχρι το τέλος της πανδημίας, όταν δε θα υπάρχει επιδημιολογικός κίνδυνος. 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

 
 

Πηγή: skai.gr