Κορωνοϊός: Το 401 στρατιωτικο νοσοκομείο η δομή με τα 11 κρούσματα (vid)

Αυξηση κρουσμάτων κορωνοϊου με 21 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως έγινε γνωστό τα 11 από τα νέα κρούσματα σημειώθηκαν σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα με πληροφορίες τo 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο είναι η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου διαπιστώθηκαν  τα 11 κρούσματα του κορωνοϊού.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ένας ασθενή που νοσηλευόταν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο ήταν θετικός στον κορωνοϊό και ασυμπτωματικός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ασθενής αυτός μόλυνε άλλα άτομα που νοσηλεύονταν στο 401 στον ίδιο θάλαμο και επίσης άτομα από το συγγενικό του περιβάλλον και νοσοκόμες.

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 6 από τους 11 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και από τα πέντε κρούσματα που νοσηλεύονταν στο 401 τα 3 μεταφέρθηκαν στο ΝΙΜΙΤΣ.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισημαίνει: «Διευκρινίζεται σε ό,τι αφορά κρούσματα κορωνοϊού “Covid-19” σε Υγειονομική Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ. Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Πηγή: skai.gr