Κλείσιμο

Κορωνοϊός- Τσιόδρας: 21 νέα κρούσματα - 2663 συνολικά- Κρούσματα σε δομή ενόπλων δυνάμεων

Σε 21 ανέρχονται τα νέα κρούσματα νέου κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 147.

Έντεκα από τα 21 νέα κρούσματα αφορούν υγειονομική δομή των ενόπλων δυνάμεων. 2.663 κρούσματα είναι συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων το 55,5% αυτών ανδρες με 603 των κρουσμάτων να σχετίζεται με ταξίδια στο εξωτερικό, και 1.326 να σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα 36 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 68 έτη. 22,2% των κρουσμάτων είναι γυναίκες, ενώ οι υπόλοιποι είναι άνδρες. 97% εξ αυτών με υποκείμενο νοσημα ή ειναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 82 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ όπου νοσηλεύονταν. Έχουν ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα.

Για τον τρόπο καταγραφής των θανάτων, ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε ότι η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία ακολουθούνται στο εξωτερικό και δεν είναι προσωπικά. “Οιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο” διευκρίνισε. 

“Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο σε κάποιο θάνατο ο κορωνοϊός. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες” επισήμανε ο λοιμωξιολόγος, προσθέτοντας ότι η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχε συμπτώματα πνευμονίας.

Πηγή: skai.gr