Κλείσιμο

Κορωνοϊός: Τα προνόμια που εξετάζει η Κυβέρνηση για εμβολιασμένους

Υπομονή συνέστησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, αναφορικά με τα πολυσυζητημένα προνόμια σε πλήρως εμβολιασμένους στη χώρα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης διαφοροποίησε τη στάση του με ηγέτες χωρών εκφράζουν την ανησυχία τους για την παραλλαγή Δέλτα και ζητούν νέα περιοριστικά μέτρα όπως ανέφερε και  γαλλογερμανική πρόταση, σε ταξιδιώτες που έρχονται από τρίτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έκανε λόγο για επίσπευση των εμβολιασμών ώστε να θωρακισθούν οι πολίτες.

«Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη τύπου Δέλτα, στη δική μου παρέμβαση υποστήριξα πως δεν πρέπει να πάμε σε λογική νέων περιορισμών, αλλά, αντιθέτως, να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για τυχόν διευκολύνσεις σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε «λίγη υπομονή έως την επόμενη εβδομάδα. Θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα προσεγγίσουμε πιο έξυπνα όλους όσοι δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση να εμβολιαστούν» είπε, και συμπλήρωσε: «Τα σχετικά ποσοστά πάντως αυξάνονται».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ετοιμάζεται νέα καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού για να πειστούν όσοι νέοι  αλλά και ηλικιωμένοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν και τα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Τα προνόμια

Από 28 Ιουνίου,  έρχεται η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης, που απαλλάσσει τους πλήρως εμβολιασμένους από την υποχρέωση της διενέργειας self test.
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης, εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ , τα άλλα προνόμια που θα ανακοινωθούν για τους πλήρως εμβολιασμένους θα είναι:

-Η ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, αθλητικούς χώρους κ.λ.π

-αλλά και η πρόσβαση στους εσωτερικούς  χώροι καταστημάτων

Πηγή: skai.gr