Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων στις 15:30 το μεσημέρι, που αναμένεται να εισηγηθούν κατάλογο νέων μέτρων στην προσπάθεια για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας των κορωνοϊού .

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊου στην χώρα φέρνει νέα μέτρα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει αύριο Παρασκευή (29/10).

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι ζητούν να τεθούν σε ισχύ μέτρα όπως

  • Χρήση μάσκας παντού ακόμα και στις πράσινες περιοχές 
  • Το κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ και οι υπηρεσίες να προσφέρονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας και από τους καθήμενους, που θα την βγάζουν μόνο για να φάνε ή να πιουν το ποτό τους
  • Αν κλεισει νωρίτερα η εστίαση, δεν αποκλείεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30, να μεταφερθεί πιο νωρίς από τις 10 το βράδυ. 
  • Την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού στις πορτοκαλί περιοχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή θα ισχύει μετά τις 9 το βράδυ, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να μεταβαίνουν στις δουλειές τους.
  • Αύξηση της τηλεργασίας.
  • Και τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι τα σχολεία και το λιανεμπόριο δεν θα κλείσουν, όπως και στη Γαλλία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις