Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη - Στήθηκε κινητό νοσοκομείο στο πάρκινγκ του 424 ΣΝΘ (pics)

Κινητό νοσοκομείο εκστρατείας, το οποίο χρησιμοποιείται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, στήθηκε στο χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης λόγω της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται από την πανδημία το σύστημα υγείας στη συμπρωτεύουσα. Στόχος να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το αυτοσχέδιο νοσοκομείο αποτελείται από κοντέινερ που φιλοξενούν γραφεία, χώρους εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ. 

Δραματική έκκληση για βοήθεια από την πολιτεία απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη Νίκος Καπραβέλος, αναφέροντας μάλιστα ότι φοβάται το τρίτο κύμα της πανδημίας. 

Η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις εντατικές, δήλωσε ο κ. Καπραβέλος, παρόντος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. 

«Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική,  τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική» σημείωσε. 

Πηγή: skai.gr