Έκρηξη των εισαγωγών καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία της χώρας ως αποτέλεσμα της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον. 

Ενδεικτικά, οι εισαγωγές από τις 413 στις 28 Δεκεμβρίου, ανέβηκαν στις 442 στις 31 Δεκεμβρίου και στις 452 στις 3 Ιανουαρίου, ενώ χθες 4 Ιανουαρίου εκτοξεύτηκαν στις 641, αυξημένες κατά 42% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη ημέρα. Από αυτές, οι περίπου 270 εισαγωγές έγιναν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής. 

Σύμφωνα με στοιχεία της γενικής γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας, έχουν γίνει δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε 441 ασθενείς που εισήχθησαν στα νοσοκομεία από 29 Δεκεμβρίου μέχρι 3 Ιανουαρίου και από αυτά τα 185 φαίνεται ότι ήταν με Όμικρον, δηλαδή ποσοστό 42%. 

Συνολικά, πάντως, στα νοσοκομεία της επικράτειας νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 4.318 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 3.314 είναι σε απλές κλίνες και 1.004 σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και ειδικές κλίνες.  

Η πίεση δε είναι εντονότερη στις απλές κλίνες και στα επείγοντα περιστατικά, ενώ όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα η μετάλλαξη Όμικρον δε φαίνεται να πιέζει τις ΜΕΘ. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις