Γκάγκα: 9 στα 10 κρούσματα είναι της Όμικρον- Νέα ραντεβού κάθε Κυριακή με Moderna

Κατά την  ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και της εμβολιαστικής κάλυψης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η μετάλλαξη Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη στη χώρα.

Αναλυτικά ανέφερε ότι στις 30 Δεκεμβρίου, η Όμικρον ήταν στο 82% του συνόλου των κρουσμάτων και στις 31 Δεκεμβρίου στο 89%, ενώ τώρα έχει ξεπεράσει το 90%. 

Η κυρία Γκάγκα παρατήρησε ότι η θετικότητα έχει φτάσει πλέον στο 10,4 σε όλη τη χώρα ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα των κρουσμάτων καλύτερη από τη χθεσινή με δεδομένο ότι έγιναν περισσότερα τεστ.

Παράλληλα, προανήγγειλε περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές τόσο για τα παιδιά όσο και για ενήλικες.

Ειδικά δε για το εμβόλιο της Moderna, το οποίο παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι όσοι θέλουν να κάνουν το εν λόγω εμβόλια, θα ανοίγουν ραντεβού για εμβολιασμό σε όλη την Ελλάδα κάθε Κυριακή.

Για εκρηκτική αύξηση κατά 290% σε κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα έκανε λόγο ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως έχουμε μια μικρή μείωση της τάξης του 1% σε θανάτους.

Όσον αφορά τους σκληρούς δείκτες, ο καθηγητής τόνισε πως παραμένουν σταθεροί ενώ καταγράφεται αύξηση σε εισαγωγές, μικρή μείωση ωστόσο στις εισαγωγές νέων ασθενών στις ΜΕΘ.

Αναλυτικότερα, η αύξηση στις εισαγωγές υπολογίζεται σε 34% ενώ αύξηση της τάξης του 1,4% παρουσιάζεται και στο ισοζύγιο εισαγωγών- εξαγωγών.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η επέλαση της πανδημίας με το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη παγκοσμίως εντούτοις καταγράφεται μείωση  θανάτων.

Πηγή: skai.gr