Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 6:00 πμ λόγω της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού. Οι νέες προβλέψεις θα ισχύουν έως και τις 10 Ιανουαρίου.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει με κορωνοϊό, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Εναλλακτικά μπορούν να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε έλεγχο με rapid test εντός 24 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Οι αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες καθώς και οι εταιρίες οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα.

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ.

Οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό, υπόκεινται σε προσωρινό περιορισμό, κατ' οίκον ή σε κατάλληλο τόπο προσωρινής διαμονής που υποδεικνύεται από τις αρμόδιες αρχές, για δέκα ημέρες, ενώ όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προ δεκατεσσάρων ημερών και διαγιγνώσκονται θετικοί, τίθενται σε προσωρινό περιορισμό επτά ημερών.

Λόγω της νέας μετάλλαξης περιορίζονται προσωρινά οι θαλάσσιες συνδέσεις με την Τουρκία, ενώ μειώνεται η πληρότητα στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ελλάδα-Ιταλία και Ελλάδα-Αλβανία.

Πηγή: skai.gr