Κολοκούρης στον ΣΚΑΪ για φωτιά: Μέχρι το απόγευμα θα ελέγξουμε την περίμετρο

«Μέχρι το απόγευμα, αν μας ευνοήσουν οι συνθήκες, θα πάμε παρά πολύ καλά, έχει άπνοια, φρονώ ότι θα ελέγξουμε την περίμετρο» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης που συντονίζει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. 

«Το πιο πιθανό είναι ότι προήλθε η φωτιά από καύση κλαδιών γίνεται έρευνα για να υπάρχουν αποδείξεις αντί ενδείξεων είναι πολύ σημαντικό και για τους πολίτες να ξέρουν» τόνισε. 

Χαρακτήρισε δε ως ευτυχές το γεγονός που δεν είχαμε ατύχημα σε άνθρωπο, με την επιθετικότητα που κινούνταν η φωτιά. 

Σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι, οι οποίοι έχουν πλέον ένταση που δεν ξεπερνά τα 3 μποφόρ.
 
Η Πυροσβεστική παραμένει σε γενική επιφυλακή σε Αττική και Πελοπόννησο, ενώ είναι σε μερική επιφυλακή στα άλλα σημεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απολογισμός της καταστροφής είναι τουλάχιστον 50.000 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης, κατοικίες και αγροκτήματα

Συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», οκτώ αεροσκάφη, οκτώ Πετζετέλ, δύο ελικόπτερα και ακόμη δύο ελικόπτερα του Π.Σ. και της ΕΛΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν: δύο ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: skai.gr