Κλείσιμο

Σε εξέλιξη εργασίες στο Βασιλικό Κοιμητήριο του Τατοΐου για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Φωτογραφίες

Στο πρώην βασιλικό κτήμα του Τατοΐου είναι ακόμη ορατά τα σημάδια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πάρνηθα τον Αύγουστο του 2021 

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο σύμπλεγμα των βασιλικών τάφων στο Τατόι όπου θα ταφεί τη Δευτέρα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί δίπλα στους προγόνους του.

Τατόι

 
Εργασίες απομάκρυνσης των πεσμένων κορμών και καθαρισμός του χώρου πραγματοποιούνται από την Τετάρτη το πρωί γύρω από το Βασιλικό Κοιμητήριο του Τατοΐου, το Μαυσωλείο, ένα εντυπωσιακό νεοβυζαντινό κτίσμα κατασκευής 1936 – 1940, και το ναό της Αναστάσεως. Στην περιοχή βρέθηκαν σήμερα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος και ενημερώθηκαν για τις εργασίες που γίνονται στο σύμπλεγμα των βασιλικών τάφων.

Τατόι


Στο πρώην βασιλικό κτήμα του Τατοΐου είναι ακόμη ορατά τα σημάδια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πάρνηθα τον Αύγουστο του 2021, έκαψε δύο κοντέινερ και προκάλεσε ζημιές σε περιφερειακά κτίρια. 

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, και έπειτα θα μεταφερθεί στο Τατόι για να ταφεί ως ιδιώτης.

Τατόι


Στο κοιμητήριο βρίσκονται οι τάφοι 22 μελών της βασιλικής οικογένειας. Ανάμεσα τους ο ιδρυτής της δυναστείας βασιλιάς Γεώργιος Α' (1845-1913), η βασίλισσα Όλγα (1851-1926), η βασίλισσα Φρειδερίκη (1917-1981), ο βασιλέας Παύλος Α' (1947-1964) κα.

Ενόψει της άφιξης στην Αθήνα επισήμων που θα παρευρεθούν στην κηδεία, πηγές από την Ελληνική Αστυνομία τόνιζαν ότι θα ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που αφορούν την λήψη μέτρων για την προστασία ξένων επισήμων και διαφέρουν ανάλογα με το αξίωμα του προσώπου.

Τατόι

Τατόι

Τατόι

Κοιμητήριο

Τάφοι

Τάτοι

Κωνσταντίνος

Τατόι

Πηγή: skai.gr