Κλείσιμο

Πατούλης για σχολεία στην Αττική: Προς κλείσιμο την Τρίτη-Ανακοινώσεις το απόγευμα

«Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Τόνισε ότι σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα.

Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα με 80 οχήματα βαρέως τύπου, 2,5 τόνους αλάτι διανεμημένο σε 10 σημεία του λεκανοπεδίου και 250 άτομα σε πλήρη επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της χιονόπτωσης.

Αναφορικά με την σημερινή άσκηση ετοιμότητας των μονάδων απεγκλωβισμού που συγκροτήθηκαν από τους παραπάνω φορείς, είναι στελεχωμένες με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και κινούνται με ειδικά οχήματα (ερπυστριοφόρα). Αυτές θα παρεμβαίνουν μετά από ενημέρωση μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1110, (συστάθηκε για την πανδημία) και από σήμερα Κυριακή 23 Ιανουαρίου αξιοποιείται και για την καταγραφή αιτημάτων παροχής βοήθειας ασθενών που έχουν εγκλωβιστεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης «Τα αιτήματα θα προτεραιοποιούνται και θα ικανοποιούνται το ταχύτερο δυνατό. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ουσιαστικό έργο παραμένουμε στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την ζωή των συμπολιτών μας».


Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr