Κιβωτός του Κόσμου: Πυρ κατά πάντων από τους δικηγόρους του πατέρα Αντωνίου - Ποιους κατηγορούν

Επίθεση του δικηγόρου του πατέρα Αντωνίου στον αρχιεπίσκοπο, την εισαγγελία και το νέο Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου - Τι υποστηρίζει η πλευρά του επικεφαλής της ΜΚΟ

Στην αντεπίθεση περνούν οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου, χαρακτηρίζοντας παράνομη την απομάκρυνσή του από την Κιβωτό του Κόσμου, προσθέτοντας ότι οι κατηγορίες είναι άδικες.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου υποστηρίζουν ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της πρεσβυτέρας ήταν περασμένα στη ΜΚΟ και ζητούν την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από τον πατέρα Αντώνιο ήρθε μέσα από τον δικηγόρο του Θρασύβουλο Κονταξή, ο οποίος με δήλωσή του στους δημοσιογράφους επιτέθηκε κατά του Αρχιεπισκόπου, της εισαγγελίας και του νέου ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο κ. Κονταξής κατηγόρησε την επίσημη εκκλησία για τον τρόπο που αντέδρασε όταν ξέσπασε το θέμα αναφερόμενος στην απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου από τα καθήκοντά του ενώ άφησε βαρύτατες αιχμές και για το νέο ΔΣ της δομής. Είπε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε με την εισαγγελική διάταξη και που απαγορεύει για 90 μέρες την πρόσβαση στον πατέρα Αντώνιο στις δομές της Κιβωτού έγινε με παράτυπο τρόπο και για αυτό, όπως είπε, την Δευτέρα θα κινηθεί νομικά. 

Ειδικά για την επίσημη εκκλησία, ο κ. Κονταξής μίλησε για «ανακοινώσεις μίσους» ενώ για την ουσία των καταγγελιών που έχουν γίνει είπε ότι δεν πρέπει να βιάζεται κανείς και όταν κληθεί ο πατέρας Αντώνιος θα καταθέσει στις δικαστικές Αρχές.


 

Πηγή: skai.gr