Κιβωτός του Κόσμου: Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά της δομής - Έρευνα για τον π. Αντώνιο και άλλους 10 για τέσσερα κακουργήματα

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας θα μπουν επίσης πάσης φύσεως επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις που έχουν μπει στα ταμεία της οργάνωσης

Στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου εστιάζουν οι αρχές οι οποίες κάνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους την ίδια στιγμή που η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή είδε σήμερα την πόρτα της εξόδου από τα κεντρικά της δομής λίγο πριν λήξει η προθεσμία που είχε δώσει ο εισαγγελέας, ενώ ο πατέρας Αντώνιος παραμένει άφαντος. 

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έδωσε νωρίτερα σήμερα παραγγελία προς την οικονομική αστυνομία να διενεργήσει γενικευμένο και σε βάθος έλεγχο των οικονομικών της Κιβωτού καθώς επίσης και για τέσσερα κακουργήματα σε 11 φυσικά πρόσωπα, ανάμεσά τους πατέρας  Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα τα οποία καλείται να διερευνήσει η οικονομική αστυνομία είναι αυτά της απιστίας, της φοροδιαφυγής, της υπεξαίρεσης και τέλος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας θα μπουν επίσης πάσης φύσεως επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις που έχουν μπει στα ταμία της οργάνωσης, ενώ όσον αφορά τον φορολογικό έλεγχο για όλους τους εμπλεκόμενους η εισαγγελική παραγγελία ζητάει να γίνει σε βάθος πενταετίας. Παράλληλα, έχει ζητηθεί να πραγματοποιηθεί άνοιγμα σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και στους λογαριασμούς των 11 φυσικών προσώπων. 

Ανοικτό είναι επίσης το ενδεχόμενο ο έλεγχος να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα αν χρειαστεί.

Εντοπίστηκε σάκος με κοσμήματα

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας, οι αρχές εντόπισαν στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου σάκο με κοσμήματα μερικά από αυτά μεγάλης αξίας τα οποία επίσης έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Πηγή: skai.gr