Κιβωτός του Κόσμου: Άνοιξε ο «Ασκός του Αιόλου» - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις, νέες μαρτυρίες

Ξεκινά ο πρώτος κύκλος καταθέσεων, ο οποίος θα περιλαμβάνει παιδιά που διέμεναν στη δομή και τουλάχιστον τριών εργαζομένων - Τελευταίος αναμένεται να καταθέσει ο πατέρας Αντώνιος - Στο στόχαστρο του εισαγγελέα και η πρεσβυτέρα

Του Μάκη Συνοδινού

Τα στόματα ανοίγουν και οι καταγγελίες που έρχονται καθημερινά πλέον στο φως της δημοσιότητας για όσα βίωναν τα παιδιά επί χρόνια στην «Κιβωτό του κόσμου» προκαλούν ανατριχίλα.

Οι ξυλοδαρμοί, οι βρισιές, οι απομονώσεις και οι σκληρές τιμωρίες που όπως καταγγέλουν βίωσαν κάποια παιδιά, προκαλούν οργή και αποτροπιασμό.

Μετά την καταγγελία ενός 19χρονου σήμερα πρώην τροφίμου στη δομή, που βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, οι αποκαλύψεις έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας, ενώ κάποιες από αυτές αφορούν και τον ιδρυτή της Κιβωτού πατέρα Αντώνιο.

Ο «ασκός του αιόλου» άνοιξε για τα καλά και οι δύο δικαστικοί λειτουργοί από την εισαγγελία ανηλίκων που έχουν αναλάβει την υπόθεση, αναμένεται να καλέσουν μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν το τι συνέβαινε πραγματικά πίσω από τις κλειστές πόρτες των δομών της Κιβωτού του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρώτο κύκλο καταθέσεων που πιθανόν να ανοίξει ακόμη και σήμερα, θα περιληφθούν οι καταθέσεις παιδιών που έχουν διαμείνει στις δομές αλλά και 3 τουλάχιστον εργαζόμενων σε αυτές. Τελευταίος -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- θα καταθέσει ο πατέρας Αντώνιος.

Οι δύο εισαγγελείς μέσα από τις καταθέσεις θα αποφανθούν αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων προσώπων το οποίο είναι πλημμέλημα αλλά και η κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια το οποίο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στο στόχαστρο των δύο εισαγγελέων αναμένεται να βρεθεί και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή η οποία φέρεται να γνώριζε το τι συνέβαινε και το τι περνούσαν οι ανήλικοι.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Γεωργαντή ήταν πρόεδρος του ΔΣ της «Κιβωτού του κόσμου» την οποία η κυβέρνηση «ξήλωσε» -όπως και όλη της διοίκηση- έως ότου πέσει άπλετο φως και διελευκανθεί η υπόθεση.

Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες που έχουν αφήσει άφωνο το πανελλήνιο.

Συνολικά μέχρι στιγμής οι καταγγελίες που έχουν διαβιβαστεί κάτω από άκρα μυστικότητα από τον Συνήγορο του Πολίτη στην εισαγγελία είναι 10, ενώ η υπόθεση ερευνάται από τις Αρχές εδώ και 2,5 περίπου μήνες, όταν έγινε η πρώτη καταγγελία.

Πηγή: skai.gr