«Κιβωτός του Κόσμου»: Στην αντεπίθεση ο πατέρας Αντώνιος μετά την απομάκρυνσή του από τη δομή

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκο οι συνήγοροι του πατρός Αντωνίου - Αίτημα να δοθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα από τον χώρο της Κιβωτού - «Η μόνη σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας»

 Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο επισκέφθηκαν οι συνήγοροι του πατρός Αντωνίου και έθεσαν ζητήματα που συνδέονται με την υπόθεση. Ειδικότερα, τον κ. Ντογιάκο επισκέφθηκαν οι Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος συνηγόρου του Αντωνίου, ο οποίοι ζήτησαν "την τήρηση της νομιμότητας".

«Η μόνη σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας» δήλωσε ο κ. Κονταξής βγαίνοντας από τον 'Αρειο Πάγο, ενώ παράλληλα οι δύο δικηγόροι θα επισκεφθούν για τον ίδιο λόγο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έχει και την εποπτεία του συνόλου των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αίτημα των συνηγόρων είναι να δοθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα από τον χώρο της Κιβωτού του Κόσμου, από όπου απομακρύνθηκε με εισαγγελική παραγγελία.

Έγκληση σε σχέση με την απόφαση, που απαγορεύει στον πατέρα Αντώνιο να έχει οποιαδήποτε σχέση με την «Κιβωτό του Κόσμου» καταθέτει ο συνήγορος του Θρασύβουλος Κονταξής ο οποίος μετέβη στον Άρειο Πάγο.

Η πλευρά του πατέρα Αντωνίου είχε προαναγγείλει το Σαββατοκύριακο τη νομική κίνηση.

Πυρ κατά πάντων από τους δικηγόρους του πατέρα Αντωνίου - Ποιους κατηγορούν

Οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου έχουν περάσει από χθες στην αντεπίθεση, χαρακτηρίζοντας παράνομη την απομάκρυνσή του από την Κιβωτό του Κόσμου, προσθέτοντας ότι οι κατηγορίες είναι άδικες.

Οι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου υποστηρίζουν ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της πρεσβυτέρας ήταν περασμένα στη ΜΚΟ και ζητούν την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από τον πατέρα Αντώνιο ήρθε μέσα από τον δικηγόρο του Θρασύβουλο Κονταξή, ο οποίος με δήλωσή του στους δημοσιογράφους επιτέθηκε κατά του Αρχιεπισκόπου, της εισαγγελίας και του νέου ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου».

Πηγή: ertnews.gr