Κιβωτός του Κόσμου: Εκατομμύρια ευρώ από δωρεές και ζητούσαν και άλλα - Τι ερευνά η Οικονομική Αστυνομία

Στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας μεταξύ άλλων έχει μπει και η διαδρομή των χρημάτων που έμπαιναν στα ταμεία της Κιβωτού του Κόσμου - Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τις καταγγελίες που κάνουν λόγο για κακοποιήσεις, ξυλοδαρμούς και ακραίες τιμωρίες.

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς μετά τις καταγγελίες από παιδιά και εργαζόμενους για όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της οργάνωσης, το φως της δημοσιότητας «βλέπουν» και τα οικονομικά στοιχεία από τα ταμία της Κιβωτού που έρχονται κυρίως από δωρεές και χορηγίες τόσο επιχειρηματιών όσο και απλών πολιτών.

Παράλληλα με την έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία θα κάνει «φύλλο και φτερό» τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, όσο και όσων έχουν εμπλακεί με την οικονομική διαχείριση της «Κιβωτού», η οργάνωση μπήκε στο μικροσκόπιο και της οικονομικής αστυνομίας, όσον αφορά την οικονομική διαχείριση της.

Κλιμάκιο της υπηρεσίας «ξεσκόνιζε» επί ώρες εχτές το πρωί τα βιβλία της ΜΚΟ, ενώ τα ευρήματα της έρευνας κρίνονται άκρως σημαντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δωρεές στην Κιβωτό ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα που η οργάνωση μέσω της ιστοσελίδας της εμφάνιζε ελλείψεις στις δομές της, τις οποίες ζητούσε να τις καλύψουν δωρητές.

Στο στόχαστρο της οικονομικής αστυνομίας έχει μπει και η διαδρομή των χρημάτων που έμπαιναν στα ταμεία της οργάνωσης από δωρεές και χορηγίες καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως στους ισολογισμούς της ΜΚΟ εμφανίζονται αστρονομικά ποσά.

Όσον αφορά το δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης, οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ακόμη μάρτυρες ένας πρώην εργαζόμενος στη «Κιβωτό του κόσμου» αλλά και ένας πρώην τρόφιμος πέρασαν εχτές κατω από άκρα μυστικότητα το κατώφλι της εισαγγελίας ανηλίκων προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι δύο φέρονται να επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες που έρχονται καθημερινά στο φως και αφορούν κακοποιήσεις, ξυλοδαρμούς και ακραίες σωματικές τιμωρίες.

Την ίδια ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα όσα συνέβαιναν στη ΜΚΟ, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα τηρούν σιγή ιχθυός, δεν επικοινωνούν με δημοσιογράφους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξενούνται σε σπίτι στελέχους της Κιβωτού.

Πηγή: skai.gr