Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Η δέσμευση για τον πατέρα Αντώνιο έγινε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος - Δέσμευση έγινε και στους λογαριασμούς των γονιών του πατρός Αντωνίου - Δεν δεσμεύτηκαν οι εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού 

Της Ιωάννας Μάνδρου

Στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας για τον πατέρα Αντώνιο προχώρησε η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, τη μητέρα του και τον πατέρα του, ο οποίος διαθέτει λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει ήδη αποβιώσει.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της. Παρ’ όλα αυτά τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε οτιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάντως από παράγοντες της Αρχής για το Ξέπλυμα, η έρευνα της για τα οικονομικά της εν λόγω δομής αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο.