Αποκάλυψη ΣΚΑΪ: Απειλές, κακομεταχείριση και πίεση για... μεταβίβαση ακινήτων στην Κιβωτό του Κόσμου

Μόλις έξι αναδοχές έγιναν το 2021 από την ΜΚΟ

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως για την Κιβωτό του Κόσμου, τις οποίες αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με αυτές υπάρχουν αναφορές για απειλές, κακομεταχείριση ακόμα και για πίεση ώστε να μεταβιβάσουν ακίνητα στην ΜΚΟ.

Καταγγελίες φωτιά και για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στις δομές αλλά και για την αποκοπή τους από τους συγγενείς τους.

«Δύο μήνες κάναμε να δούμε το παιδί. Εμείς νομίζαμε ότι είναι στη δομή του Κολωνού και εκείνοι το έφεραν με λεωφορείο εκεί για να το δούμε» τονίζει στον ΣΚΑΪ θεία τρόφιμου και προσθέτει:

«Το παιδί ήταν μέσα στη βρωμιά, είχε ψείρες στο κεφάλι του με ρούχα ξένα από αυτά που του είχαμε πάει εμείς. Ήταν πολύ βρώμικο το παιδί, τρομαγμένο και φοβισμένο», ανέφερε.

Παράλληλα η θεία του παιδιού τόνισε ότι η κοινωνική λειτουργός απείλησε το παιδί ότι δεν θα ξαναδεί τους δικούς του αν τους αποκαλύψει τις άσχημες συνθήκες διαβίωσής του.

Τέλος, ανέφερε ότι όταν πήγε ρούχα στη δομή για να μοιράσουν στα παιδιά, η κοινωνική λειτουργός της είπε, σοκάροντάς την: «Τι να τα κάνουμε τα ρούχα κυρία μου; Κανά σπιτάκι έχετε;»

Σε άλλη περίπτωση, τρόφιμος αποκαλύπτει ότι το ξύλο και οι τιμωρίες ήταν καθημερινό φαινόμενο. 

«Ξύλο, σφαλιάρες, σπρωξίματα. Επειδή δεν ακούγαμε. Άμα άκουγες τι σου έλεγαν, είχε την ανάλογη επιβράβευση. Σε πήγαιναν κρουαζιέρα, εξωτερικό, τέτοια πράγματα».

Μόλις έξι αναδοχές το 2021

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το βασικό έργο της Κιβωτού του Κόσμου είναι να βρίσκει ανάδοχες οικογένειες για τα παιδιά που φιλοξενούσε, οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο. 

Το 2021 η ΜΚΟ προχώρησε μόλις σε έξι αναδοχές, ενώ στην Ελλάδα έγιναν συνολικά 210.

Πηγή: skai.gr