Κικίλιας από Μαξίμου: Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής για μέτρα στην Αττική

Την έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η επιτροπή θα συνεδριάσει στις 3 το μεσημέρι και θα εξετάσει τη λήψη μέτρων στην Αττική. Μετά τη συνεδρίαση και τις εισηγήσεις των ειδικών θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν πως εξετάζεται η επιβολή καθολικού lockdown στην Αττική με κλείσιμο σχολείων όλων των βαθμίδων, λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα πιθανότατα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, αλλά θα τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη ή την Παρασκευή προκειμένου να μην αιφνιδιαστούν οι πολίτες και σπεύσουν μαζικά σε καταστήματα και υπηρεσίες.

Για καθολικό απαγορευτικό στην Αττική προϊδέασε από το πρωί ο κ. Κικίλιας αναφέροντας στο Open ότι θα το εισηγηθεί ο ίδιος αν και τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα είναι ανησυχητικά. Εξήγησε ότι η εισήγησή του θα αφορά ένα σύντομο, ολικό lockdown αντίστοιχο με του περαμένου Μαρτίου.

Ακολούθησε η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Πηγή: skai.gr