Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν εντοπίστηκε η φίλη του Παύλου Φύσσα

Με έγγραφο, το οποίο αναγνώστηκε στο δικαστήριο έγινε γνωστό πως τελικά η γυναίκα δεν βρέθηκε.

Δεν εντοπίστηκε τελικώς από την αστυνομία η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να καταθέσει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Με έγγραφο, το οποίο αναγνώστηκε στο δικαστήριο έγινε γνωστό πως τελικά η γυναίκα δεν βρέθηκε.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγή της γυναίκας που δεν έχει καταθέσει ποτέ δημόσια για όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του μουσικού.

Η μάρτυρας που είχε στην αγκαλιά της τον Παύλο Φύσσα όταν ξεψύχησε μαχαιρωμένος από τον Γιώργο Ρουπακιά, δεν είχε εμφανιστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και δεν είχε αναζητηθεί ,ώστε να δώσει κατάθεση στην δίκη.

Είχε αναγνωσθεί ωστόσο η κατάθεση που είχε δώσει λίγες ημέρες μετά την δολοφονία, στην Ανακρίτρια Πειραιά που είχε αναλάβει αρχικά την δολοφονία ,πριν σχηματιστεί η μεγάλη δικογραφία για την "εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή".

Στο παρόν δικαστήριο και μετά από αίτημα της υπεράσπισης, με το οποίο συντάχθηκε και η πλευρά των θυμάτων, κρίθηκε ότι η Χρύσα Τοσλούκου πρέπει να δώσει την μαρτυρία της για τη νύχτα της 17ης προς 18ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο μουσικός έπεσε νεκρός κυκλωμένος, σύμφωνα με την κατηγορία, από μέλη «Τάγματος εφόδου» της οργάνωσης.

Η γυναίκα αναζητήθηκε με εντολή του δικαστηρίου και εντοπίστηκε σε επαρχιακή πόλη που πλέον κατοικεί, όπου και της επιδόθηκε κλήση.

Ωστόσο δεν εμφανίστηκε στην δικαστική αίθουσα και έτσι το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής της, που και πάλι δεν εκτελέστηκε.

Αφού η κ. Τοσλούκου δεν ήταν παρούσα ούτε και σήμερα το δικαστήριο μπορεί να της επιβάλει πρόστιμο για λιπομαρτυρία το οποίο κυμαίνεται από 200 έως 500 ευρώ.

Πηγή: skai.gr