Δυστοπία στο Κεραμίδι Φαρκαδόνας – Εικόνες καταστροφής σε ένα χωριό «φάντασμα»

Καθώς τα νερά σταδιακά υποχωρούν, αποκαλύπτεται το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής

Πριν την κακοκαιρία Daniel, το Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας στα Τρίκαλα, ήταν ένα πράσινο, ήσυχο χωριό που οι σχεδόν 300 κάτοικοι του ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. 

Σήμερα, το χωριό είναι πλέον μη κατοικήσιμο αφού τα νερά από τις πλημμύρες έφτασαν μέχρι τις στέγες των σπιτιών, καταστρέφοντας τις περιουσίες των ανθρώπων και αφανίζοντας τα πάντα. 

κεραμιδι

Καθώς τα νερά σταδιακά υποχωρούν, αποκαλύπτεται το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής με τους κατοίκους να επιστρέφουν και να αντικρύζουν τις ζωές τους θαμμένες στις λάσπες.

Διαβάστε ακόμα: Τρίκαλα: «Μάχη» με τη λάσπη, τη δυσοσμία και τα κουνούπια δίνουν καθημερινά οι πληγέντες

κεραμίδι

κεραμίδι

Ανάμεσα στα ρημαγμένα υπάρχοντά τους, γυρνούν στους δρόμους και προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται, από ένα σκυλάκι που βρήκε καταφύγιο σε μία στέγη, μέχρι – έστω – ένα τραπέζι.

κεραμιδι

κεραμιδι

Εκτός από το μέγεθος της καταστροφής, οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα την έντονη δυσοσμία, τη μούχλα, και την καταπολέμηση των κουνουπιών, για τα οποία ζητούν άμεσα να υπάρξουν ψεκασμοί.

κεραμιδι

κεραμίδι

κεραμιδι

Το χωριό είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Ενιπέα και Πηνειού και ήταν από τα χωριά που θάφτηκαν κυριολεκτικά μέσα στα νερά μαζί με τα γειτονικά Βλοχό και Μαραθέα.

Πηγή: skai.gr