«Εντυπωσιακή» η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, δηλώνει κάτοικος από το Ντράφι

«Για τα δεδομένα της Ελλάδας αυτό που είδα ήταν απίστευτο! Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που επιχείρησαν. Αν αυτό που είδα ήταν αποτέλεσμα συντονισμού συγχαρητήρια σε αυτόν που τους συντόνισε, συγχαρητήρια for a job well done!», είπε χαρακτηριστικά.

Κάτοικος από το Ντράφι περιγράφει μέσα από ανάρτησή του στο Facebook τη νύχτα που ξέσπασε η φωτιά στην Πεντέλη, λέγοντας πως ήταν η χειρότερη πυρκαγιά που έχει ζήσει έως τώρα στην περιοχή.

Όπως είπε ήταν μια πολύ δύσκολη φωτιά, καθώς οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί, ωστόσο θεώρησε εντυπωσιακή τη διαχείριση που έγινε από τους αρμόδιους.

«Για τα δεδομένα της Ελλάδας αυτό που είδα ήταν απίστευτο! Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που επιχείρησαν. Αν αυτό που είδα ήταν αποτέλεσμα συντονισμού συγχαρητήρια σε αυτόν που τους συντόνισε, συγχαρητήρια for a job well done!», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση:

Έχω ζήσει μέχρι σήμερα τρεις πυρκαγιές στο Ντράφι. Η χειρότερη όσον αφορά τους ανέμους ήταν η χθεσινή.

Η φωτιά έσβησε μέσα σε 13 ώρες. Εκ των οποίων οι 9 ήτανε νύχτα, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε εναέρια βοήθεια. Για μένα αυτό είναι απίστευτο.

Λίγες ώρες αφού είχε περάσει η φωτιά, και το χώμα ακόμα κάπνιζε, μέτρησα τουλάχιστον 10 συνεργεία τα οποία επισκεύαζαν τις ηλεκτρικές βλάβες. Οι κολώνες στο ντράφι είναι ξύλινες οπότε οι μισές είχανε πέσει στο πάτωμα αν δεν είχαν καεί ολοσχερώς με τα καλώδια να σέρνονται στο δρόμο. Φορτηγά με τσιμεντένιες κολώνες, γερανοί πού ξεφορτώνουν κολώνες και υλικά και 3-4 άτομα ανά κολώνα δουλεύουν ασταμάτητα όλη την ημέρα. Αυτό που βλέπω Από πλευράς οργάνωσης και ταχύτητας είναι εξωπραγματικό για αυτή τη χώρα.

Όλοι μας έχουμε παράπονα σε αυτή τη χώρα για το κράτος και το συντονισμό και τη διαχείριση και τα λοιπά. Δεν ξέρω αν υπήρχε τέλειος συντονισμός και άψογη διαχείριση αλλά το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Επιστρέφοντας σπίτι μου χθες, η φωτιά ακόμα αχνιζε. Απέναντι από το σπίτι μου σε κάποια φάση έγινε μία αναζωπύρωση και λαμπάδιασε ένα οικόπεδο το οποίο βρισκόταν ανάμεσα σε άλλα τρία σπίτια. Επειδή το οικόπεδο είχε 3-4 Πεύκα οι φωτιές έφταναν τα 10 μέτρα. Πιο πέρα ήταν ένα πυροσβεστικό αλλά η ένταση της φωτιάς ήταν απαγορευτική για να πλησιάσει. Σκεφτόμουν ότι κοίτα να δεις τώρα που έσβησε θα καούν δύο-τρία σπίτια και κοιτούσα τρομοκρατημένος. Δεν είχαν περάσει 3-4 λεπτά και εμφανίστηκε το πρώτο ελικόπτερο το οποίο έριξε νερό. Δεν είχε πολύ αποτέλεσμα γιατί έπεσε το νερό λίγο πιο πέρα, και σκέφτηκα ότι κρίμα χάθηκε μία ευκαιρία. Πριν καλά-καλά τελειώσω τη σκέψη μου εμφανίστηκε δεύτερο και τρίτο. Η φωτιά έσβησε πέντε λεπτά αφότου είχε αρχίσει, και το πυροσβεστικό από τελείωνε την οποία δράση της.

Για τα δεδομένα της Ελλάδας αυτό που είδα ήταν απίστευτο! Συγχαρητήρια
στους ανθρώπους που επιχείρησαν, Αν αυτό που είδα ήταν αποτέλεσμα συντονισμού συγχαρητήρια
σε αυτόν που τους συντόνισε, συγχαρητήρια
for a job well done!

Πηγή: skai.gr