Κλείσιμο

Κατέθεσαν οι 5 νοσηλεύτριες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας -Αύριο καταθέτει ο γιατρός

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Ολοκλήρωσαν την κατάθεση στην 18η Ανακρίτρια οι 5 νοσηλεύτριες και αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες. Ωστόσο, σε ερώτηση αν μίλησαν μόνο για την Τζωρτζίνα ή και για τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, μια εκ των 5 απάντησε μόνο για την Τζωρτζίνα.

Εκτός από τις νοσηλεύτριες, πρόκειται να καταθέσει και ο αναισθησιολόγος που είχε επαναφέρει στη ζωή την 9χρονη Τζωρτζίνα μετά από 55 ολόκληρα λεπτά. Πρόκειται για το επεισόδιο που είχε αφήσει την 9χρονη τετραπληγική.

Η κατάθεση του γιατρού δρομολογήθηλε για αύριο στις 11 το πρωί και θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς θα ρίξει φως στα όσα ακούγονται για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Όπως είχε πει ο ίδιος, γνωρίζοντας το ιστορικό της οικογένειας και ότι είχαν χαθεί άλλα δύο παιδιά, έκλαιγε από συγκίνηση όταν κατάφερε να σώσει την Τζωρτζίνα.

Εκτός από τον γιατρό, στην 18η Ανακρίτρια καταθέτουν και 5 νοσηλεύτριες, ανάμεσά τους και η προϊσταμένη της νοσηλευτικής στην Παιδιατρική του Καραμανδάνειου Πάτρας.

Στο μεταξύ οι πληροφορίες για τη συμπεριφορά της μητέρας κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που είχε απόλυτη συνείδηση.

Ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης χαρακτηριστικά είχε πει ότι του είχε φανεί να έχει το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και του είχε κάνει τρομερή εντύπωση η ψυχραιμία της μάνας.

Μάλιστα, είχε προτείνει στο ζευγάρι να δει ειδικό, αλλά ήταν του είπαν ότι ήταν δυσαρεστημένοι.

«Τελικά πήγε στο ραντεβού με τον σύζυγό της και την επόμενη μέρα ήρθαν στο γραφείο μου. Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία εξαιτίας των ερωτήσεων που έκαναν οι ψυχίατροι στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις επισκέψεις. Ο πατέρας μου είπε ‘η γυναίκα μου δεν είναι τρελή’.»

Σύμφωνα με πηγές του ΣΚΑΪ, αναμένεται να καταθέσουν και οι γονείς του Μάνου Δασκαλάκη, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλώσει απολύτως τίποτα. Επίσης, θα καταθέσει στις αρχές και η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι είναι πολλά τα στοιχεία. Παράλληλα, μια νέα ομάδα ειδικών επανεξετάζει τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Για τους θανάτους των δύο παιδιών θα ληφθούν περίπου 60 καταθέσεις, ενώ αναμένονται τα πορίσματα για τα αίτια των θανάτων.

«Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία. Δίπλα από την ανάδειξη των στοιχείων, οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα πάρουν πάνω από 60 καταθέσεις από γιατρούς και από πρόσωπα που εμπλέκονται, θα υπάρχει αξιοποίηση των ιατροδικαστικών ερευνών όλα αυτά θα τεθούν υπόψιν των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών. Μέσα από αυτή την τραγική υπόθεση ας κρατήσουμε κάτι, οι πολίτες να εμπιστεύονται την Αστυνομία. Κανείς δεν γλιτώνει από το νόμο. Όπως και σε αυτήν την πολύ δύσκολη υπόθεση» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: skai.gr