Καταπέλτης ο Μόρτζος σε ΣΚΑΪ για υπόθεση Λιγνάδη: Διορίστηκε «φυτευτός» στο Εθνικό -Υπάρχει κλίκα

Σοκαρισμένοι είναι οι ηθοποιοί από τις εξελίξεις τις υπόθεσης Λιγνάδη και τα όσα έρχονται στο φως.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Μόρτζος τοποθετήθηκε επί του θέματος στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως όταν διορίστηκε ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου του προκλήθηκαν αμφιβολίες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ενός κακού, μύρια έπονται». 

Ο κ. Μόρτζος τόνισε πως δεν ήταν ποτέ ο «σούπερ-πρωταγωνιστής», διορίστηκε με μη κανονικό τρόπο, «φυτευτός», πράγμα που του δημιούργησε υποψίες.

«Πίσω από αυτόν το διορισμό, κάποιοι κρύβονται. Τώρα, ποιοι είναι αυτοί, δε μπορώ να πω. Απλά μπορώ να υποθέσω. Είχε πλάτες. Εγώ λέω κλίκα. Υπάρχει μια κλίκα χρόνια τώρα, η οποία νέμεται τα του Εθνικού Θεάτρου και αυτή η κλίκα διορίζει όποτε θέλει και παύει όποτε θέλει.»

Ο ηθοποιός είπε πως στην κλίκα αυτή είναι γνωστά ονόματα. Όπως ανέφερε, ο κ. Λιγνάδης ήταν «πανταχού παρών» και δίπλα του είχε κάποιους «φίλους». 

«Αυτοί οι φίλοι του, οι συνεργάτες του θα έπρεπε να πουν έγκαιρα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το οποίο είναι πολύ σοβαρό, το οποίο τώρα ξεφυτρώνει και βρωμάει ο τόπος.»

Σχετικά με το αν υπήρχαν άτομα που γνώριζαν για τις ειδεχθείς πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται ο κ. Λιγνάδης, ο κ. Μόρτζος είπε πως οι στενοί του συνεργάτες τα ήξεραν όλα. 

«Αυτοί πρέπει να μιλήσουν πρώτοι και να πουν την καθαρή αλήθεια. Ότι ήξεραν το πρόβλημα και το έκρυβαν.»

Στη συνέχεια μίλησε για εμπειρία που του εξιστόρησε μαθητής του. «Παρουσιάστηκε κάποτε ένας ηθοποιός σε μένα και μου λέει ‘πήγα και έκανα οντισιόν στο Εθνικό και δε μου έδωσαν σημασία’. Λέω ‘γιατί’ και μου λέει ‘φαίνονταν ποιοι θα περάσουν, τους είχαν σημειωμένους σε μπλοκάκι και εμείς απλώς παρακολουθήσαμε αυτή την ιστορία’.» 

Η κα Πέμη Ζούνη προσέθεσε πως πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογεί.

Παράλληλα, ο κ. Στράτος Τζώρτζογλου παρατήρησε ότι υπήρχε ένα μοτίβο, ωστόσο σημασία έχουν τα παιδιά. Θεωρεί, επίσης, παράλογο να μην ήξερε κανείς.

Πηγή: skai.gr